ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

C.O.P. – State Of Rock

cop stateofrock250
Nu är ett bra tillfälle att vara man och stå upp för misstaget…
Jo, jag gjorde det som jag verkligen avskyr när andra gör det. Jag totaldissade en platta efter första genomlyssningen. Jaja, till skillnad från de flesta som gör det så lyssnade jag faktiskt.
Mina öron skrek och bad om nåd och allt berodde på sången som då upplevdes som Pavarotti på amfetamin med kulorna fastklämda i ett skruvstäd, hissandes uppåt i en travers.
Nu, minst tjugo lyssningar senare så kan jag faktiskt inte förstå reaktionen. Vad fasen hände? Är mina öron månne i övergångsåldern? Jag menar, jag känner ju igen denna fantastiska röst sedan tidigare.
Det tog till nästa, kanske tredje,lyssning(en)…en annan dag, ett annat humör…och herrejösses vilket uppvaknande denna röst gav mig då!
Rösten ihop med låtsnickeriet är lysande, numera dör jag faktiskt en smula av glädje istället. Att i vissa stunder låta som Herman Saming (A.C.T), köra vibrato likt Tobias Sammet och emellanåt låta som valfri Journeysångare eller Niclas Swedentorp (Coldspell) är helt enkelt en underbar bedrift och jag kastar skämskudden åt helvete och lyfter istället hatten (som nog lätt hade kunnat vara en dumstrut).

Alltså…tro inte att detta är unikt eller banbrytande. Man har t.ex. låttitlar som är väldigt återanvända (miljövänligt?) och på tal om Coldspell så är introt till “Nightmare” ruskigt likt introt till nämnda bands låt Time. Förmodligen en tillfällighet och jag skiter egentligen i vilket för helheten som detta album lämnar efter sig är ett stort brett nöjt leende.
“In My Dreams”…ja, där har ni en topp tio-låt för 2015 i min värld. Herrejösses!
Peter Sundell, Ola af Trampe och Christian Sundell, ni har åstadkommit något som är väldigt kärnfullt och lovvärt.
Se till att få ut det här på vägarna nu…

Band: C.O.P.
Titel: State of Rock
Genre: Melodic Rock
Skivbolag: AOR Heaven
Producent: Ola af Trampe
Releasedatum: 2015-09-25
Betyg: 7/10
Bästa låt: In My Dreams

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER