ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Annihilator – Suicide Society

annihilatorsuicidesociety250
Den gången har Jeff Waters valt att göra allt själv på plattan. Sådant kan ibland “straffa” sig, men jag måste säga att han gör det med den äran och det låter definitivt som det är ett band som spelar.

Något jag alltid gillat med Jeff, är hans texter som spänner över politik, vardagshändelser och ren komik. Lyriken på nya albumet är inget undantag, tvärtom så tycker jag de är mer knivskarpa än vanligt.

“Suicide Society” är en ypperlig blandning av melodiösa låtar, ren thrash till någonstans mitt emellan. Jag får nog säga, att att titelspåret är skivans “svagaste” låt och den är ändå ett stycke välkomponerad musik. Trots eller kanske på grund av att Dave Padden (sång/gitarr)slutade i vintras, så verkar Jeff blivit pånyttfödd och det var längesedan musiken lät så här vital, lekfull och teknisk.

Förutom ett energisk riffande och makalösa solon plattan igenom, så har Herr Waters knåpat ihop de bästa refrängerna/verserna någonsin. “Death Scent” är en av de allra tyngsta låtar bandet gjort i karriären och “The One You Serve” är av nästan samma skrot och korn. Halvballaderna “Snap” och “Every Minute” är förärade med en uppfriskande dos attityd, expermentlusta och grymma refränger.

Detta är ingen ny “Set The World On Fire” eller “King Of The Kill” även om likheterna är många. “Suicide Society ” är den melodiösa titelåten till trots, snäppet hårdare och galnare. Med sådan här “dräparkvalité” på albumet, så känns nio låtar nästan lite futtigt. Fast det får man väl lov att stå ut med, nu när man stämplar in en stor nia i betygsboken.

En sak är säker ANNIHILATOR lever i högsta grad, länge leve ANNIHILATOR!

Band: Annihilator
Titel: Suicide Society
Genre: Thrash/Heavy metal
Skivbolag: UDR Records
Speltid: 45:!7
Releasedatum: 2015-09-18
Betyg: 9/10
Bästa Låt: My Revenge/Death Scent

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER