ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Shinedown – Threat To Survival

0 Shares

shinedownthreattosurvival250
Jacksonville-födda Shinedown har i mina öron alltid stått för välgjord kvalitativ Amerikansk radiorock. Förra släppet “Amaryllis” (2012) var ett litet mästerverk så åtminstone mina förväntningar var hyfsat stora inför det nu nedkomna femte släppet “Threat to survival”. Nöjd eller besviken? Well, mittemellan måste jag säga då jag hoppades på några nya annorlunda tag.

Visst känner vi igen Shinedown, make no mistake. Plattan är rakt igenom högkvalitativ och det är svårt att hitta ett svagt spår. Dessutom tycker jag mig skönja ett lite rivigare sound med lite mer attityd i några enstaka spår. Å andra sidan finns här inget nytt under solen och jag efterlyser lite variation från det typiska Shinedown för att plattan ska lyfta ordentligt. Mallen följs till punkt och pricka och det blir lite väl trist över 11 nya spår.


Det som sticker ut något är “Cut the cord” som har en lite annorlunda feeling och låtuppbyggnad (den här plattans “Bully”) och “Thick as thieves” som ändå är så pass bättre än övriga låtar att den borde vara ett givet singelsläpp. “Asking for it” sticker också ut hyfsat men låten känns rätt tjatig ganska snabbt, utsticket är åt det negativa hållet. Konstigt nog är det dessutom öppningsspåret. Alla andra låtar på plattan är precis det förväntade, standardrock som gjord för radiostationer som t ex “Bandit”. Jag gissar att en hel del av dessa nya spår kommer att gå varma i etern.

Så vad försöker jag säga? Plattan är bra. Det låter Shinedown och det är välgjort och välproddat. Brent Smith är en vokalist av rang och bandet levererar det förväntade. “State of my head”, “Outcast”, “How did you love”, “It all adds up” och övriga är precis det där som vi förväntar oss, tyvärr utan någon extra krydda..bara neutral radiorock. Det jag saknar är t ex det som band som Buckcherry levererar, lite mer sväng, lite mera skit under naglarna. Shinedown blir tyvärr lite som en privat internatskola…vattenkammat, regelrätt och inom ramen. Vissa gillar sånt, men jag ledsnar fort. By the way, det är absolut inget fel med/på internatskolor..just saying.

Artist: Shinedown
Titel “Threat to survival”
Genre: Hard rock/Alternativ
Skivbolag: Atlantic
Releasedatum: 15-09-18
Betyg: 7/10
Bästa spår: “Cut the cord”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter