ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Mustasch – Testosterone

mustasch testosterone250
Åter igen står jag tudelad. Efter en ha vevat nya Mustasch-verket “Testosterone” om och om igen kan jag inte bestämma mig om jag sitter med en platta som ska stämplas med utveckling eller en platta som ska stämplas med kris. Mitt förhållande till Mustasch kan över åren benämnas som blandade småhopp då jag ibland har fastnat helt i vissa bitar men också allt som oftast lyssnat på deras musik med en rejäl gäspning nära till hands. Dock har Mustasch för mig alltid varit bredbent rifforienterad halvkaxig standard hårdrock där jag ofta har längtat efter något nytt, någon utveckling.

Så vad får vi på nya “Testosterone”? Ja, fortfarande en rejäl dos blandade småhopp, dock med en känsla av att de försöker ge sig ut på nya vägar och utforska nya terränger. Vi känner igen Mustasch i t ex “Breaking up with disaster” och “Down to Earth” som båda ger oss en rejäl igenkänningsfaktor med grabbig machorock, vi känner oss också ganska bekväma med t ex “Under the radar” och “The hunter” , alla dessa låtar låter fortfarande mycket Mustasch, dock kanske inte lika tydligt som tidigare.


Resten får mitt skägg att gråna ordentligt och det är absolut inte i en positiv mening. Jag vet att jag har efterlyst något nytt och utvecklande men öppningsspåret “Yaras song” ger mig Kent-vibbar och släpiga “The rider” är så där alldelles för cowboy-segt för att jag ska orka lyssna igenom hela spåret. Det hade varit ok med dessa två låtar som experiment men tyvärr är det lika förvånande i alster som “Dreamers”, “Be like a man” och titelspåret “Testosterone” som alla saknar drivet för att platsa på en ny Mustasch-platta.

Materialet är absolut inte dåligt men den nytagna vägen känns riktigt tveksam. Jag kan tyvärr inte låta bli att höra en viss dragning åt schlager-Ralf i en del låtar och ofta är det i segaste laget för att väga upp mot de få spår som fortfarande känns värdiga Mustasch-namnet. Jag gav plattan ordentligt med tid men förändringen från ursprungskänslan uteblev, däremot kan jag nu släppa en längtan efter utveckling hos Mustasch, gräset var inte grönare på andra sidan, den här gången. Så, kris eller utveckling? Jag passar och använder den gamla utslitna klyschan “en gång är ingen gång”.

Artist: Mustasch
Titel: Testosterone
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Sony/Gain
Releasedatum: 15-09-18
Betyg: 6/10
Bästa låt: “Breaking up with disaster”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link