ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Slayer – Repentless

58 Shares

Slayer Repentless250
Playing it safe. Jag trodde aldrig att jag skulle uttrycka mig på det här sättet när det gäller Slayer men det passar synnerligen perfekt i samband med släppet av “Repentless”. Jag gissar att det kanske var det enda vettiga att göra med tanke på de förändringar de stod inför och nu har genomgått. Så ur askan och tillbaka in i elden, ut kommer “Repentless”.

Det mesta känns igen, vi har några riktiga käftsmällar blandade med några enligt Slayer-mått mätta mellantempo alster. Låtkvaliten är överlag god och nivån är konstant och välljudande. Jag saknar dock det där ruffiga och skitiga med Slayer som nu i stort sett är utbytt mot välslipat och välproducerat sound. Rick Rubin är nu tydligen helt ute ur Slayers ljudbild.


Som sagt, det mesta känns absolut igen, Slayer har säkert haft det i åtanke under produktionen, målet måste ha varit att bjuda på det förväntade, inga utrymmen för överraskningar. Är det något som sticker ut? Nej, faktiskt inte. “Repentless” (första singeln) är en klassisk Slayeruppercut och låtar som “You against you” och “Atrocity Vendor” är som ett best of av allt man kan förvänta sig från Slayer, som ett blandband i samma låt. Båda dessa kommer förmodligen att vara gjutna i ett kommande live-set. “Implode”, “Cast the first stone” och “Piano wire (Hanneman alster)” tillhör alla favoriterna på plattan där speciellt “Implode” är en rackarkänga i thrashens rätta bemärkelse. Jag fastnar också för “When the stillness comes” som i sitt mellantempo bjuder på lite skräckfilm-feeling.

Så playing it safe känns klart berättigat och utsvävningarna får vänta och läggas på “hold” inför framtiden. Damage Control, check. Summa sumarum? Safe, bra och förväntat. Inget som sticker ut i diskografin men inget som faller igenom.

Förresten, “Chasing Death”, hyfsad låt men fanken vilken cool titel 🙂

Artist: Slayer
Titel: Repentless
Releasedatum: 15-09-11
Skivbolag: Nuclear Blast
Genre: Trash
Betyg: 7/10
Bästa låt: “Cast the first stone”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter