ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bullet For My Valentine – Venom

bullet for my valentine venom250
Wales är kanske på väg att kvala in till Fotbolls-EM. Det skulle i såna fall vara första gången sedan 1958 som landet deltar i en stor internationell turnering. Från Wales kommer också bandet Bullet For My Valentine som släppt plattan “Venom”. Denna platta är deras femte i ordningen sen debuten “The Poison” som släpptes 2005. Och det börjar som på så många andra plattor med ett totalt intetsägande intro. Jag har aldrig förstått vitsen med detta och jag kommer garanterat aldrig att göra det heller. När plattan väl startar med “No Way Out” så visar bandet direkt att det handlar om högexplosiv rock.

I följande “Army Of Noise” och “Worthless” håller de uppe mitt intresse, men efter en stund så går mina öron över på tomgång och det beror inte på att det är uselt på något sätt, men det berör mig inte överhuvudtaget. Homogent? Naturligtvis. Bra musiker? Naturligtvis. Bra låtar? Till viss del. Hade man kortat ner plattan från 15 till kanske nio eller tio så hade det varit en annan sak. Nu blir det för mycket av det goda.

Bullet For My Valentine 2015 berör inte mig speciellt mycket, men samtidigt är man så energiska så till nästa platta kan det vara precis tvärtom. Ta bort det förbannade introt bara.

Band: Bullet For My Valentine
Titel: Venom
Genre: Intensiv rock
Skivbolag: RCA
Releasedatum: 2015-08-14
Betyg: 6/10
Bästa låt: No Way Out

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER