NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Disturbed – Immortalized

15 Shares

disturbedimmortalized250
The Guy is back with a vengeance!
Efter Disturbeds långa period av tystnad från slutet av 2011 fram till nu är man nu tillbaka med sitt kanske bästa album någonsin, Immortalized. Här bevisar man att gruppen inte alls är död, utan bara har vilat upp sig i djup koma för att kunna återkomma starkare än någonsin. För det här är bra, riktigt jäkla bra. Trots att skivan innehåller hela 16 låtar inklusive bonus tracks finns det inga svaga spår, utan det är otroligt jämnt från början till slut. Det är tungt och dystopiskt, och och i stort sätt alla låtar innehåller en stor portion samhällskritik vilket faktiskt känns lite annorlunda och ändå helt rätt. Missförstå mig rätt, visst är själva kärnan i metal att lyssna på hård musik, dricka bärs och jaga brudar, men det finns ändå en värld därute där väldigt mycket fungerar väldigt dåligt, och nog finns det gott om uppslag till textskrivande i detta vilket Disturbed alltså tagit till sig. Patospoäng på det.

Fast även om man struntar i detta så är detta som sagt brutalt bra musik. Ljudmattan är tät och trollbindande, och det är omöjligt att inte ryckas med i de taktfasta gitarr-riffen och trumdunket.  David Draimans röst innehåller en lagom portion rå ilska för att passa till texterna, men är ändå behagligt välljudande och passar lika bra till de mer aggressiva låtarna som till nästan-ballader som The Light eller till den helt oväntade covern av Simon and Garfunkels Sound of Silence som plötsligt dyker upp som spår 11. Otippat och vackert.

De flesta låtarna faller annars inom genren vanlig hederlig metal, även om Never Wrong påminner oss om gruppens nu metal-rötter. Intressant nog har både introt till The Light och hela You´re Mine faktiskt en del disco-pump invävt, utan att det lyckas göra låtarna sämre. Immortalized går med lätthet upp på min lista över årets fem bästa skivor hittills! Hela skivan är så homogen och jämn att det är väldigt svårt att plocka ut några bästa låtar, men med pistolpipan mot tinningen så måste det nog bli The Vengeful One och den lite lugnare The Light, men alla skivans andra låtar inklusive bonuslåtarna är till 99% lika bra. Spring och köp!Band: Disturbed

Titel: Immortalized

Genre: Heavy metal

Skivbolag: Reprise/Warner

Releasedatum: 2015.08.21

Betyg: 9/10

Bästa låtar: The Vengeful One, The Light

15 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!