ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Backyard Babies – Four By Four

backyardbabiesfourbyfour250
Ja men då kom den då till slut…partyplattan, den vi skulle ha haft innan sommaren, den där plattan man kickar igång helgen med, plattan vid grillen med en kall i näven. Jag var lite orolig, hade inga större förväntningar och min inställning var rätt ljummen efter i mitt tycke en ganska krystad comeback-spelning på SRF. Övriga kollegors recensioner har också varit överlag ganska ljumna.

Plattan är kanon (dock ngt för kort), produktionen är sylvass och alla spår på plattan är klart lyssningsvärda. Det är klart lättare att välja favoriter än att börja gräva och hitta ngt att klaga på. Positivt rakt igenom som ni hör. “13 or nothing” är enligt mig en klockren första singel och fanken vet om de någonsin tidigare har gjort ngt catchigare i sin karriär? Det har de säkert, men jag orkar inte gräva i minnet, njuter istället av låten om och om igen. Dessutom är jag sjukt svag för en slamrande koklocka i bakgrunden, genialiskt. “I´m on my way to save your rock n roll” är en lika given nästa singel, kaxig och samtidigt så hittig att man inte kan få ur den ur skallen. “White light district” och “Waysted years” är två andra låtar att bocka av på kommande singellistan.


Jag gör ändå ett försök med några negativa invändningar. “Bloody tears” är för mkt herr Nicke goes schlager (igen) och även om “Never finish anything” är en fantastisk låt så får jag kväljningar av den ngt ocharmiga flörten med Håkan Hellström (ni förstår säkert vad jag tycker om herr Hellström i övrigt) och “Piracy” känns lite för mycket hafsvärk för att riktigt platsa på plattan..”Mirrors” är inte heller direkt dålig men känns lite seg och finns förmodligen med som en tilltänkt motpol mot de andra rökarna. “Walls” är ett skönt avslut med ett outro som ger lite Alice Cooper vibbar…

Välkommen tillbaka Backyard Babies. Hatten av för en av årets plattor (i min värld), tack…you are saving my rock n roll.

Artist: Backyard Babies
Titel: Four by four
Genre: Rock n roll
Bolag: Sony/Gain
Releasedatum: 15-08-28
Betyg 8/10
Bästa låt: 13 or Nothing

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter