ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Soilwork – The Ride Majestic

soilwork-the-ride-majestic250
Om man tar bandets senaste dubbelalbum “The Living Infinite” och kramar ut det överflödiga, bränner bort det sämsta, svärtar ned melodierna och gör allt några nivåer bättre så har man beskrivit “The Ride Majestic” ganska bra för detta är från start till mål ett ytterst starkt koncentrat av bra, känslostark och varierad musik. Spä ut det tio gånger och detta är fortfarande mycket bra.
Soilwork har gjort sitt bästa album hittills och gnistan verkar inte försvinna. Snarare sprakar det mer än någonsin om dessa veteraner. Inget tecken på trötthet eller oinspiration går att skönja utan hos detta band lagras klyschigt likt vin och ost till något bättre för starkare och smakfullare upplevelser år för år.

Ultramelodiösa grindcorepartier, finns det? Nu gör det det och det som refrängen i “Enemies Of Fidelity”. Låten är bländande och innehåller också stabil och älsklingsvärd tvåtakt av smått otroliga trummisen Dirk. Björn har en av branschens bästa röster, både när det gäller skrik och ren sång. Resurserna verkar inte ha en ände hos honom. I övrigt är det fenomenalt framfört och komponerat och låtarna innefattar lagom mycket komplexitet med balanserad aggressivitet mot de makalöst snygga och mörka melodierna som genomspränger skivan från start till mål.
Oavsett om det är snabba “The Phantom” eller tunga “Whirl Of Pain” så behärskar de det till fullo och som helhet så överglänser de konkurrenterna. De flesta är nog chanslösa när det gäller att förmedla så mycket och starka känslor i så pass extrem musik under så kort tid.


En dräpande vass produktion ger musiken ännu mer uttryck och gör varenda musikant på detta album rättvisa. Svängarna i musiken är mer tilltagna än någonsin. De befinner sig aldrig i någon gråzon utan det är svart eller vitt, oavsett om det är extremt eller melankoliskt så levereras det till sin absoluta yttersta spets. Det skulle kunna ha lett till spretigare musik men här låter det som en av de mest naturliga sakerna i världen. Ett otroligt samspelt och kunnigt band som på denna skiva inte misstar sig i ordningen med en enda ton. Allt känns bara så rätt denna gång så jag kommer definitivt åka med på denna majestätiska åktur under en längre tid.

Det är svårt att peka ut favoritlåtar då det finns någonting i varje låt att älska. Visst finns det ett och annat parti som inte väger lika tungt i gillaskålen, men den andra halvan är lite vassare med ett riktigt snyggt avslutningsnummer i “Father And Son Watching The World Go Down” som knyter ihop säcken, en säck fylld av elva guldklimpar redo för allmän njutning den 28 augusti 2015. Vill du ha guld i öronen så har Soilwork högsta karaten inom genren för stunden. Gå för f-n och köp -och det nu!

Band: Soilwork
Titel: The Ride Majestic
Genre: Melodic Deathmetal
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Releasedatum: 2015-08-28
Betyg: 9/10
Bästa låt: Enemies In Fidelity

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link