ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Pop Evil – Up

2 Shares

popevilup250
Jaha, men det här är väl trevligt, eller? Tja, gillar du allt möjligt så har du väl hamnat hyfsat rätt med Michigan-gänget Pop Evil som med sitt fjärde släpp “Up” bjuder på en hejdlös mix av igenkännande toner, bekanta körer och låtstrukturer som vi alla har hört förr. Sporten blir nu att placera minnena, som en frågesport för oss musiknördar.

Är det dåligt? Nej, inte alls, däremot blir det lite väl ostigt när vissa låtar ger mig en feeling av musik som dånar mellan väggarna hos min äldsta dotter. Det blir aldrig dåligt men å andra sidan blir det aldrig fantastiskt bra heller. Det finns dock några spår som sticker rejält ut ur mängden och som har potential att växa till sig och bli radiohits, tyvärr känner vi igen det mesta.


Öppnande “Footsteps” går inte ens att katigorisera som rock, det är en ren och skär poplåt. Konstigt val av första spår som inte alls ger en feeling av skivans innehåll. Följande “Core” svänger rejält men är tyvärr en ren och skär rip off av Audioslaves “Show me how to live” och “In Disarray” är en hyfsad hybrid mellan Velvet Revolver och Stone Temple Pilots där t om sången låter väldigt nära herr Weiland. Det är helt ok, men åter igen, man bländas inte av de nyskapande strålarna.

Några låtar ger mig ingenting, de är väldigt mainstream och average, dit räknas “Ghost of Muskegon” (Takida?), “Ways to get high” och “If only for now”, den senare är dock en helt okej mellantempo dänga som har en potential att lyfta med ett antal lyssningar.

Topparna kommer på skivans senare del där trissen “Lux”, “Vendetta” och “Dead in the water” (som gjord för Bandit Radio) är alla ett tecken på ljus i tunneln. Där har Pop Evil en gnista till sitt eget, även om jag åter igen måste påpeka att detta har gjorts förr. De återstående spåren är alla bagateller utan egentligt eget värde där “Take it all” tar priset som plattans kalkon, där pratar vi inte ens pop, där pratar vi ett argt boyband, men det är väl pop då? Förvirrande, men det är inte Evil i alla fall.

Summa sumarum och betyget är som den här plattan i stort, ett jädra mishmash av en massa saker, visa grejer är bra, vissa är average och vissa är direkt dåliga, därför blir betyget också average. Plattan är välproddad och välpolerad och någon nämnde att detta är lite Nickelback, jag väljer att passa på den frågan.

Artist: Pop Evil
Titel: Up
Genre: PopRock
Skivbolag: eOne Music
Releasedatum: 15-08-21
Betyg: 6/10
Bästa spår: “Dead in the water”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter