ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Lindemann – Skills In Pills

lindemann-skills-in-pills250
Innan man börjar lyssna på “Skills In Pills”, så är det några frågor man behöver ställa till sig själv. Fråga nr 1: Gillar jag komiska inslag i musiken? Fråga nr 2: Gillar jag RAMMSTEIN? och så slutligen Fråga nr 3: Gillar jag PAIN? Om man svarar ja på samtliga frågor, så borde LINDEMANN vara en rent klockrent musikalisk hopkok eller?

Fast nu visar det sig ganska snabbt att ekvationen inte är fullt så enkel och slutsumman blir inte riktigt som man hoppats på innan. Problemet stavas SNARLIKHET: Båda herrars huvudband låter hyfsat lika varandra och sammarbetet mellan dem gör absolut ingen skillnad på den fronten. Att man tar lyteskomiken ett steg längre på “Skills In PIlls” spelar mindre roll, då låtmaterialet låter som en “andrahandssortering” och bara 3-4 spår skulle ha en chans att platsa på ett PAIN eller RAMMSTEIN-album.

Till´s röst görs sig dessutom mycket bättre på modersmålet, det blir helt enkelt alldeles för farsartat på engelska. Visst fungerar det på några låtar, men det blir snabbt långtråkigt värre. LINDEMANN fungerar som ett halvskapligt subsititut under tiden man väntar på “The real deal” så att säga, men mer än så blir det inte.

Band: Lindemann
Titel: Skills In Pills
Genre: Industri-metal
Skivbolag: Warner Music
Releasedatum: 2015-05-23
Betyg: 5/10
Bästa Låt: Fish On

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER