ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Year Of The Goat – The Unspeakable

year-of-the-goat-the-unspeakable250
Jag vet inte om det finns något facit i hur man ska recensera ny musik. Jag antar att det är upp till lyssnaren själv hur han/hon vill lägga upp det. Jag har funnit en formel som funkar ypperligt för mig. Varje platta jag recenserar lyssnar jag på minst fyra gånger och jag känner att då hinner man få en bra inblick i det man ska ge ris eller ros. Viss musik sätter sig direkt medan annan musik är svårare och kräver mer uppmärksamhet av mig som lyssnare. Till den senare kategorin hör svenska bandet Year Of The Goat.

Deras senaste platta “The Unspeakable” är inget för den som gillar snabba riff, svulstig Power Metal eller refrängstark AOR. Det handlar om tillbakadragen och ganska mörk musik som på intet sätt är dålig utan den berör mig när jag tagit mig in i dess innandöme. Det börjar alldeles lysande i öppningsspåret “All He Has Read” som är ett stycke som klockar in på nästan 13 minuter. Därefter går det ner en aning i de kommande låtarna “Pillars Of The South” och “The Emma”. Resten av plattan som innehåller nio stycken låtar håller en klass som gör att i alla fall jag inte lyssnat på Year Of The Goat för sista gången.

Att.

Det är spännande och medryckande och jag märker hur jag börjar stampa takten när jag hör musiken. Det är alltid ett gott tecken för då handlar det om musik som jag tar till mig. Year Of The Goat har 2015 släppt en platta som växer och som jag rekommenderar. Nu ser jag fram emot att få se bandet live också så får vi se om de lyckas gripa tag i mig där också.

Band: Year Of The Goat
Titel: The Unspeakable
Genre: Doom (även om jag har svårt att sätta musik i fack)
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2015-07-31
Betyg: 6/10
Bästa låt: All He Has Read

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER