ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Skintrade – Scarred For Life

175 Shares

skintradescarredforlife250
Sådärja, you had me at hello! Jag står med brallorna nere och är sjukt överraskad över nya “Scarred for Life” från grabbarna i Skintrade. Dessa herrar har alltid legat mig hyfsat varmt om hjärtat och Herr Alfonzetti har i mitt tycke alltid varit i toppskiktet när de gäller vocala insatser i genren (speciellt i Jagged Edge). Jag ska dock gladligen erkänna att de tidigare Skintrade-släppen (båda svängarna) har varit (i mitt tycke) av varierande kvalite och några grejer har t om varit lite svårsmälta och trista. Ändå har Skintrade fastnat innanför pannbenet på grund av de höga topparna i given, några grejer är magiska.

Nya “Scarred for Life” är bandets bästa och mest lättillgängliga platta. Alfonzetti är felfri, produktionen är grym och låtarna håller en jämn kvalité, så när som på något undantag. Med “Scarred for Life” hittar Skintrade in i mål, så här ska gänget låta. Öppningen med titelspåret är perfekt, låten sätter sig direkt och är en given radio-singel. “Goodbye” känns till en början lite seg men växer på en ordentligt och “Wide awake” (som nästan är lite poppig) håller fanan högt. Som bäst blir det i den fantastiska balladen “Find a way” och “Broken”, mitt favoritspår som jag just nu inte kan få ur skallen. Kan egentligen nämna de flesta låtar som höjdare men om jag ska vara petig så känns “Storm will come” och “Lay with me” som lite mellanspår. Speciellt “Storm will come” känns lite krystad men båda låtarna skulle ändå vara höjdare på andra mindre bra plattor i samma genre. I övrigt då? “LoveHate” är en härlig käftssmäll och “15 minutes gone” är en avslutning av rang. “Leave a scar” sticker ut lite, det svänger oerhört och snuddar vid tex ngt med Queens of the stone age och deras megahit “no one knows”.


“Scarred for Life” är en kanonplatta. Herr Alfonzetti gör sitt livs insats och alla låtar håller hög klass. Skintrade har hittat sig själva, sitt sound och sin röda tråd. Håll i det här nu grabbar, fortsätt på den hittade vägen och producera liknande musik också i fortsättningen, tack. Gör er grej, så ska jag rekommendera detta varmt, deal?

Artist: Skintrade
Titel: Scarred For Life
Genre: Melodic Rock/Hard Rock
Skivbolag: AOR Heaven
Releasedatum: 15-07-24
Betyg: 9/10
Bästa Låt: Broken

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter