ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Lamb Of God – Sturm Und Drang

lamb-of-god-vii-sturm-und-drang250
Det emotsedda nya alstret “Sturm Und Drang” (ni kan ju det här…anklagelser, häkte, frigivning, Tjeckien) öppnar upp med en riktig käftsmäll, “Still Echoes” är en riktig öppningsdänga av rang där Mr Blythe sammanfattar sina häktestankar på det aggressiva sättet som förväntas av Lamb of God. Det känns rimligt men också lite trist. Farhågorna om rätt trist upprepande argt mangel skingras dock snabbt och plattan bjuder överlag på ett mångfaciterat Lamb Of God där de i mitt tycke är som bäst i lite mer sansade och lugnare stycken. Jag gillar förvisso ett kvalitativt mangel men tycker också att det kan bli rätt trist i längden och därför är jag glad över att nya Sturm Und Drang” bjuder på lite variation och några välbehövliga pauser.

Nämnda “Still Echoes” är klass och “512” är en magi som i mina öron är en hybrid av Pantera och In Flames. “Erase this”, “Embers” och “Anthropoid” tillhör också toppskiftet. Jag måste dock erkänna att jag just nu uppskattar gänget när de drar ned på tempot en aning och därför är “Overlord” ett behagligt och behövligt extraandetag i manglet, låten doftar lite Alice In Chains och är en av plattans höjdpunkter. Övrigt? well, “Engage the fear machine”, “Delusion Pandemic” och “Torches” är alla välgjorda men fastnar inte riktigt och känns lite som utfyllnad eller mellanspår. Några bonusspår som t ex “Wine & Piss” är också helt ok men de är just vad de är, bonusspår…av anledning.


Överlag är detta ett habilt, välljudande och välproducerat verk. Mr Blythe har gång på gång påpekat att det inte är och skulle inte bli en fängelseplatta, jag tror honom. Det finns toppar och det finns dalar men plattan bjuder på lite variation och i Lamb Of God sammanhang känns alstret ungefär som väntat. De har dock en bit upp till genrens toppskikt (är Blythe bromsklossen?) och att de skulle vara Panteras arvtagare är ju bara larvigt, fast det är ju självklart en högst personlig aspekt.

Artist: Lamb Of God
Titel: VII – Sturm Und Drang
Genre: Trash/Death
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 15-07-24
Betyg: 7/10
Bästa låt: 512

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link