ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Kerry King – From Hell I Rise

Nu ska visserligen Slayer återförenas, eller i vart fall göra ett par festivaler tillsammans, och då kan hungern på att se det banbrytande thrashmetalbandet stillas något. Jag tvivlar dock på att det blir någon mer permanent comeback utan ett (välbetalt) festivalgig då och då passar nog frontmannen Tom Araya ganska bra. Han verkar trivas som metallpensionär och det inget jag missunnar honom.  

Gitarristen Kerry King har dock inte gjort någon hemlighet av att han tycker Slayer lade ner på tok för tidigt och hade många goda år framför sig. Kanske har han hela tiden gått och väntat på att Tom ska ringa och säga att “nu kör vi” men det har inte hänt så de inte har pratat sedan de stod på scenen ihop för fem år sedan. Vad göra –  jo, starta upp ett eget band, döpa det efter sig själv, ge Tom några kärleksfulla tjuvnyp och bara sparka igång.  

Tillsammans med gamle Slayertrummisen Paul Bostaph, Hellyeahbasisten Kyle Sanders, Vio – lence och Machine Heads Phil Demmel på gura samt Death Angels Mark Osegueda på sång, gör han utmärkta debutsmockan “From Hell I Rise”. 

Eller debut och debut förresten, så här har ju alltid Kerry King skrivit sina låtar och det låter otroligt  mycket Slayer om “From Hell I Rise” och konstigt vore det annars. Det är ju inte så att Kerry börjat med country eller rap på ålders höst.  

Enda invändningen från mitt håll blir att plattan är lite lång. 46 intensiva minuter är lite väl mastigt för oss thrashgubbar som är vana vid max 28.  

Precis som med ikoniska band som AC/DC, Ramones, Motörhead och Status Quo så vet du vad du får även när Kerry King släpper den platta som mycket väl kunde blivit den sista med Slayer. Det är hårt, gör ont, tritonusintervall och antingen blytungt eller snabbt som ett fjärrstyrt godståg.  

Det går egentligen inte att plocka ut en favorit utan hela plattan är en orgie i svintuff thrashmetal som den bör och ska låta. Tack för det KK.  

Artist: Kerry King
Titel: From Hell I Rise
Genre: Thrashmetal
Skivbolag: Reiging Phoenix Records
Release: 2024-05-17
Bäst: Thrashkungen är tillbaka. 
Betyg: 4/5 

 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER