ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Freedom – Stay Free!

Att Freedom släpper sitt andra studioalbum Stay Free! precis när våren börjat släppa sitt grepp och har gett oss en första försmak på sommaren känns så rätt. Kvartettens musik ger mig sinnebilden av just sommar och frihet.

Freedom har lyckats med konststycket att ha sitt egna unika sound, även om de har beskrivits som bland annat ”bargain basement Springsteen”.

Det är lätt att börja leta likheter och skillnader mellan föregående album, i detta fall var bandets föregående album även deras debutalbum. Men det som känns av vikt att betona här är att Stay Free! tar vid och fortsätter där debutalbumet slutade, med undantag från Generation som avslutar albumet genom att ge lyssnaren en helt annan känsla än vad den inledningsvis vaggas in i. I alla fall jag tycker att Generation är hjärtslitande på sina ställen och den kommer lite som en chock faktiskt, en stor kontrast mot det stora hela.

Något jag saknar på den här produktionen är fler av låtarna som ger mig sing along-smitta. På det föregående albumet var det flera spår som gjorde att jag insjuknade.

Sammantaget ger jag Stay Free! med Freedom 3,5/5 i betyg.

 

Artist: Freedom.

Titel: Stay Free!

Genre: Rock.

Skivbolag: Wild Kingdom Records.

Releasedatum: 17/05/2024.

Bästa spår: Johnny, You’re Electric, Generation.

Betyg: 3,5/5.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER