ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Joe Satriani – Shockwave Supernova

3 Shares

joe-satriani-shockwave-supernova250
Jag vet och jag har lovat, jag ska ha ett öppet sinne. Min ursprungsnegativitet ska nu omvandlas till i första hand positiva och välmenande toner och uttryck. Det är mitt sommarlöfte. Jag drar igång Joe Satrianis nya “Shockwave Supernova” med ett milbrett öppet sinne och ger den en chans (och där sprack det). Jag lyssnar, tänker och halvvägs in i plattan ser jag mest stora frågetecken i mitt sinne, VARFÖR? Missförstå mig rätt, utförandet är exemplariskt, ljudbilden är skarp och välpolerad och själva gitarrplinkandet är klanderfritt, jag förstår och vet sen länge att den här killen är en gudabenådad gitarrist, en förebild, en mästare. Men shit vad det här är tråkigt och frågan kvarstår, varför och för vem?

Plattans öppningsspår (titelspåret) är ändå relativt piggt men redan i spår två “Lost in a memory” får jag en obehaglig hiss-musik-känsla innnanför bröstet. Jag börjar skruva på mig, detta måste vara en parantes. Tyvärr inte, det roliga är redan slut efter spår ett. Jag hittar verkligen inget annat spännande på detta släpp, “Crazy Joe” sticker ut med sitt smått bluesiga gung men låten övergår i ett nervöst myggsurr, passande till årets regninga sommar. “On peregrine wings” känns som ett hopkok av ett antal olika låtideér och “Butterfly & Zebra” är så trist att jag nyper mig i armen bara för att hålla mig vaken. “När goodbye Supernova” avslutar plattan (15 trista spår) drar jag en suck av lättnad och lovar mig själv att aldrig lyssna på denna platta igen. Det löftet kommer jag garanterat att hålla.


Som sagt, varför? Vem gör JS detta för? Stillar han sitt eget ego eller är det bara ett sätt att bli av med överflödig musik och eventuellt uppfylla någon skivkvot enligt kontrakt. Lite vocala inslag skulle lyfta plattan rejält dock, det skulle vara lättare att smälta. Jag gillar JS, jag älskar det han gör och åstadkommer med Chickenfoot men det här…nä. Det är så illa att jag nu nästan är lite orolig över att jag får höra detta i en hiss någon gång, hoppas i så fall att det går fort, gud förbjude att hissen fastnar.

Ps Enligt Joe Satriani är Shockwave Supernova ett alterego han använder på scen, en person han sjunker in i när han får feeling. Jaha?

Artist: Joe Satriani
Titel: Shockwave Supernova
Genre: instrumental hårdrock/rock
Bolag: Legacy Records
Releasedatum: 15-07-24
Betyg: 2/10
Bästa låt: ?? (Shockwave Supernova)

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter