ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Vindictiv – World Of Fear

vindictiv-worldoffear250
Stefan Lindholm är namnet bakom Vindictiv. För er som inte redan vet vem han är så bör ni lägga namnet på minnet för han skulle blygsamt kunna beskrivas som dagens Yngwie Malmsteen. Även om jag inte är expert på gitarrområdet så kan jag lista ut att denna herre idag skriver betydligt bättre låtar än Yngwie.

Vindictiv har alltid förknippats med snygga konvolut och progressiv melodiös metal med kända namn på bidragandelistan, men det har varit ganska ojämnt när det gäller låtskrivandet på tidigare plattor. Nu har äntligen en högre växel lagts i som tillslut resulterar i det bästa som Vindictiv hittills skapat.
Med en stabil och kraftfull produktion, Mark Boals passande och bländande sång,Marco Minnemanns minnesvärda och säkra trumspel, Nalle Påhlssons aldrig sviktande basspel och Pontus Larssons snygga och effektfulla keyboardmattor så blir bandets fjärde album något att definitivt minnas.

Låtar som Paralyzed, World Of Fear, Day, The Prophecy och skivans bästa låt “Until The Dawn” kommer göra att repeatknappen nästan kommer slitas ut.
Stefan kryddar upp skivan med sitt flinka gitarrlir och det märks att sann spelglädje är inkluderat i receptet på denna platta.
Övriga låtar behöver inte skämmas för sig heller och visst finns det plats i branschen för ett band som Vindictiv som med detta album lyckas brösta sig förbi några kolleger i genren.

Genomarbetat och oförutsägbart med musikaliteten och melodin i fokus är sammanfattningen av denna skiva och alla inblandade har sett till att utvecklingen denna gång har forcerats åt rätt håll. Fortsätt så och de kommer definitivt tillfredsställa fler musikälskare.

Band: Vindictiv
Titel: World Of Fear
Genre: Metal
Skivbolag: Melodic Rock records
Releasedatum: 2015-07-10
Betyg: 7/10
Bästa låt: Until The Dawn

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER