ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Kelly Keeling – Mind Radio

4 Shares

kellykeeling-mindradio250
Fanken, nu ångrar jag att jag sålde min cab, några av låtarna på Kelly Kellings “Mind Radio” är ju som gjorda för vind i håret och lite grussladd under däcken. Kelly Keeling är för mig först och främst Baton Rouge och kanske även tre plattor med herr Norum, som alla var hyfsade verk. Han har även gjort hyfsade verk med både Michael Schenker och Carmine Appice, bl a.

Tredje soloplattan (Om man räknar in plattan med Marc Zimmerman 2010) “Mind Radio” bjuder i stort sett på den musikgenren som främst kännetecknas av artister som Joe Lynn Turner, Jimi Jamison, Journey mfl, alltså lite bilåkar/AOR med catchiga refränger och soliga texter. Keelings platta är dock inte i närheten av dessa artister.


Det finns några guldkorn, öppningen “This Love Our Paradise” är magiskt bra med en klassisk radio-hit-feeling och låt två “Isolated Man” hakar på med catchiga hooks och allsångsrefräng, samma gäller för “Sunshine over me” och i viss mån också “Still need you in my arms” som rullar runt skönt i ett midtempo som tilltalar mig (skön mix på trummorna långt fram i ljudbilden), men sen blir det tunnare. “Written in fire” passerar obemärkt förbi och känns inte helt färdig och “Take me to the limit”(här låter KK förbluffande likt A.Pineda i Journey), ” No mans land”, och “Monkey House” är alla direkt tråkiga. “Love will tear us apart” förbryllar mig, första delen (introt) är en uppenbar rip off på U2s “Sunday Bloody Sunday” och refrängen är en rip off på….ja, vad fasen är det? Jag blir galen, jag har det på tungan (Fyll gärna i), hursomhelst, det är snott någonstans. Låten är för övrigt ganska hyfsad.

Det tar sig dock mot slutet då både “Ride the storm” och “Who do you run to” är klart vassare än den tråkiga smeten i mitten på plattan, dessa två räddar också upp betyget för hela plattan, Jag funderar över Kelly Keelings vocala insats, den räcker liksom inte till emellanåt, det blir lite ansträngt och nasalt på vissa håll men det går och leva med. Ok platta, more or less.

Artist: Kelly Keeling
Album: Mind Radio
Genre: Melodic Rock
Bolag: Frontiers
Releasedatum: 15-07-03
Betyg: 6/10
Bästa låt: “This love our paradise”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter