ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Disarmonia Mundi – Cold Inferno

9 Shares

disarmonia-mundi-cold-inferno250
Detta “band” består i stort sett av en person, Ettore Rigotti, som på ett högst imponerande sätt löser alla musikaliska uppgifter på denna platta.  Även mycket av den rena sången och produktionen är signerad Ettore. Med sig har han Claudio Ravinale som textförfattare och skriksångsansvarig. Den tredje återkommande individen i detta band är Björn Strid som med varierade sångbidrag i flertalet låtar ser till att Disarmonia Mundi blir igenkänt.

Musikstilen är melodiös men ändå aggressiv dödsmetall med en tydlig twist av metalcore med till största del rensjungna refränger av Ettore och svenska Soilwork-bekantingen Björn Strid. Tio låtar i en skarp produktion passar utmärkt och skivans trekvart känns varken som för mycket eller för lite.


Det är inget nyskapande utan enligt tidigare mall för Disarmonia Mundis musik. Däremot känns den extra genomarbetad denna gång där varje detalj har en avsikt och tanke när blastbeats, tvåtakt, smattrande dubbla baskaggar, snygga harmonier, igenkännande melodier och intensivt riffande avlöser varandra flitigt och snyggt.

Detta är bandets femte skiva sedan “Nebularium” från 2001 och soundet har varit ganska konsekvent och intressant under detta italienska bands historia.

Inledningen på skivan imponerar med “Creation Dirge”, låt nummer tre “Behind Closed Doors” har tydliga In Flames-referenser och efterföljande “Coffin” besitter en av de melodiösaste refrängerna. “Oddities From The Ravishing Chasm” är med sina dryga sju och en halv minuter ett varierat och maffigt spår. “Magma Diver” med en dominerande Björn i refrängen ger låten det nödvändiga extra för att sticka ut lite extra.

Överlag låter det mycket tidiga In Flames i de melodiösare styckena och även om Claudio bitvis glider för mycket över i metalcore-fållan med sin sång så är detta ett av de bättre plattorna inom genren hittills detta år. Några av spåren låter dessutom allt för likartat för att kunna skiljas åt tillräckligt mycket, men tidigare fans kommer inte finna besvikelse i detta kalla inferno skapat av en mycket musikalisk kille vid namn Ettore Rigotti.

Band: Disarmonia Mundi
Titel: Cold Inferno
Genre: Melodic Death Metal
Skivbolag: Coroner Records
Releasedatum: 2015-06-09
Betyg: 7/10
Bästa låt: Magma Diver

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter