ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Borealis – Purgatory

borealispurgatory250
Detta kanadensiska femmannaband som varit verksamma sedan 2005 har en sån europeisk prägel på sin musik att det är svårt att tro på ursprung från andra sidan Atlanten. Starka kopplingar till Sverige och bandet Evergrey går också att skönja och då främst från Evergreys start av karriären, då tempot var lite högre än idag. Melodisk metal i riff och melodistarkt upptempo utan att ramla över för mycket i powermetalfåran. Det är en vägg av musik som möter oss med flera lager och för många nyanser för att kunna kallas banalt. Sångaren låter dessutom ganska snarlikt Tom från Evergrey, om än inte i riktigt i samma klass men full av pondus. Det tillsammans med en produktion av studio Hansen-klass och starka kompositioner gör skivan till en vinnare.

Låtarna är jämna och på en över snittet jämn nivå men där inget spår egentligen sticker ut som sämre eller bättre. Det blir också det största problemet med denna skiva då skivan totalt sett blir 52 minuter av den jämnaste musikmassan på länge.
Varken logotypen eller titeln på skivan kopplar jag fördomsfyllt till denna typ av semiteknisk musik, men skulle jag jämföra med ett annat amerikanskt band så skulle det kunna liknas med ett  mindre progressivt men mer melodiöst Symphony X.
Tolv låtar är antalet som fått ta plats på ännu en tämligen högt betygsatt platta innan sommaren. Musikindustrin kan få ta semester detta år då det finns mycket bra musik att gotta sig åt under grillfesterna i sommar och Borealis är ett självklart val för de nyfikna och alerta lyssnarna.

AFM records har antingen återigen lyckats få ut det mesta av ett av deras signade band eller mer troligt så har bandet tagit sin musik till nästa nivå. Oavsett så kan vi musikälskare vara nöjda att det finns band i denna kaliber, även på den andra sidan av Atlanten.

Band: Borealis
Titel: Purgatory
Genre: Melodic Metal
Skivbolag: AFM Records
Releasedatum: 2015-06-19
Betyg: 7/10
Bästa låt: Revelation

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER