ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Beauvoir/Free – American Trash

beauvoirfreeamericantrash250
OK, om vi benar ut detta så är det ju egentligen en soloplatta från herr Beauvoir. I min värld är den forne Plasmatic/Voodoo X/Crown of thorns- mohikanen en yttterst kompetent låtsnickare och musikant, ingen tvekan, få har spottat ur sig så många hits och medkompositioner hos/med diverse artister. Nu gissar jag att tidpunkten var rätt att samla ett gäng låtar som låg på hög, hitta en medmusikant (i det här fallet gamle vapendragaren från Crown Of Thornes, Micki Free) och släppa något nytt, det var sju år sedan vi hörde ngt från herr B, och hela tjugo år sedan första släppet med Crown of Thornes. Resultat? Helt ok, kanske inte en peak i karriären men en habil och ganska jämn platta må jag säga. (Beauvoir spelar allt på plattan utom gitarr).

Mallen för plattan är ganska enkel, gitarrdrivna riviga verser och något softare medryckande refränger. Öppnande “Angels Cry” är typexempel på detta, hyfsat radiovänligt och medryckande. följande “Morning after” är en kopia på låtmallen och mönstret bryts något i låt tre, titelspåret “American Trash” då tempot blir något segare. Låten har en “Yeah yeah yeah” uppbyggnad som jag är allergisk mot och tyvärr går detta igen i “Never give up” , i min värld är detta ett tecken på ofärdiga låtar, men vad vet jag?

Överhuvudtaget känns plattan lite samma sak rakt igenom och det är svårt att hitta något som sticker ut. “Just Breathe” är en klassik skön ballad och “Shotgun to the heart” är den låt som känns mest tilltalande och håller längst. “She´s a KO” och “There´s no starting over” känns som ren utfyllnad. “It´s never too late” har lite hitpotential.

Det är bra, det är ganska jämnt men det blir också ganska snabbt tröttande. Det är ganska svårt att plocka ut en favorit som sticker ut men det är också svårt att hitta någon riktigt dålig låt, vilket ju ändå är ett ganska okej betyg. Plattan kommer förmodligen växa vid fler genomlyssningar men jag vet också att den kommer snabbt att samla damm på min skivhylla. Vill jag höra herr Beauvoir så drar jag på Voodoo X debutplatta, en av mina favoritplattor..ever.

Band: Beauvoir/Free
Titel: American Trash
Genre: Rock/Hårdrock
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2015-06-06
Betyg: 6/10
Bästa låt: Shotgun To The Heart

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER