ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Browsing Collection – Greetings From Wonderland

Browsing Collection Greetings from wonderland250
”Greetings From Wonderland” är den första fullängdaren från Skövdebandet Browsing Collection. Enligt egen utsago spelar de fyra tjejerna ”trallvänlig rock n´ roll med punkattityd och metalinfluenser”. Själv skulle jag vilja beskriva bandet som den den über-rebelliska avkomman till Crucified Barbara och Royal Republic.

Tempot är högt redan från start. Det inledande hjärnklistret ”Don´t Tell Me” naglar sig fast direkt. Efterföljande ”Haters Gonna Hate” innehåller mer klassiska metalriff, och under ”Gotta Get Away” känns det som att jag har förflyttats till valfri high school i USA. Några låtar in i skivan är man fast. Det går liksom inte att värja sig mot all den här energin ens om man försöker, och Mimi Branders röst är som klippt och skuren för det här bandet.

Även om majoriteten av de tolv spåren går i samma tempo och tema finns det ändå variation, och faktiskt några sköna avstickare. Powerballaden ”Just Words”, med sedvanligt gitarrsolo, hade platsat in på vilket högstadiedisko som helst under det tidiga 90-talet men håller givetvis lika bra i dag. Sedan följer ”Rejoinder” och det blir plötsligt… väldigt mycket hårdrock igen. Med ”The Forgotten” vänder det igen, till en finstämd pianoballad som har alla förutsättningar att gå varm på landets radiostationer.

Om det är något Browsing Collection har lyckats med på den här skivan är det att låta övertygande. De här tjejerna vet vad dom vill, och dom kommer inte att backa undan. Det finns inte heller någon anledning till det. Låtarna talar för sig själva, och budskapet är; Stå upp för dig själv, lita inte på skitstövlar, håll dig borta från droger och rädda planeten!

Band
: Browsing Collection
Titel: Greetings From Wonderland
Genre: Trallvänlig rock n´ roll med punkattityd och metalinfluenser
Releasedatum: 2015-06-01
Betyg: 7/10
Bästa låt: All I Want Is Rock n´ Roll

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER