ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

House Of Lords – Indestructible

6 Shares

House of Lords - Indestructible250
Bandets tre första skivor är samtliga idag mer eller mindre stämplade som klassiker. Med en numera bland annat helt annorlunda laguppställning är det väl naivt och tro att det kommer låta likadant idag och i framtiden, men det betyder inte på något sätt att det inte låter bra.
House Of Lords har alltid haft en konsekvent hög kvalité på sina album och med senaste skivan “Precious Metal” höjde de bandets musik till en ny och intressant nivå. Frågan blev om de var på väg in i en ny framgångsrik era och trots den Disturbed-klingande titeln så tyder allt på att detta band har mycket mer att ge. De är inte ute efter att återskapa något de gjorde för tjugo år sedan utan istället jobba vidare på vad de gjorde på “Precious Metal” som de nu detaljerat och förfinat ytterligare.

De första sju spåren är en hitkavalkad av imponerande hög kvalité där pampiga ballader avlöser motorvägsdräpare och delar plats med snygga mellantempospår. Igenkännande men varierat med en tydlig fokus på melodi och attityd. Inledande videospåret “Go To Hell” visar tuffhet och har en snygg refräng, efterföljande titelspåret drar ned på tempot en aning men ej på de snygga melodierna. “Pillar Of Salt” är ett av bandets bästa låtar i modern tid och avlöses av skivans tempostarkaste vill-köra-fort-låt “100mph” som har en grymt härlig känsla och refräng. “Call My Bluff” är en mer klassisk HoL-låt medan “We Will Alwyas Be One” är skivans stora ballad som de är så välkänt duktiga på. “Die To Tell” fortsätter raden av bra låtar tills vi finner skivans två mindre bra låtar i “Another Dawn” och “Eyes Of The Storm” som i min värld är utfyllnad. Men “Ain’t Suicidal” sparkar igång plattan igen innan avslutande låten “Stand And Deliver” formligen öser ut bandets sista gnista energi i en riktigt svängig hårdrockssmäll.
Det är energirikt och fullt av minnesvärda melodier under dessa 50 minuter som levereras av ett högst kompetent band fördelat över elva låtar. Denna skiva är utan tvekan bättre än föregångaren och resten av 2000-talets HoL-skivor.


Produktionen är vassare och trots att sångaren James fått kritik för sviktande röstresurser så låter han här mycket bra. Även fast resterande bandet har sitt egna band Maxx Explosion så märks det att det är i HoL man lägger ned sin själ. En mycket bra platta och ni som gillade “Precious Metal” kommer inte finna någon besvikelse i detta alster av ett nytänt amerikanskt hårdrocksband som framförallt visar många nya band vart skåpet skall stå.

Band: House Of Lords
Titel: Indestructible
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2015-06-05
Betyg: 8/10
Bästa låt: 100mph

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter