ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Tremonti – Cauterize

tremonti-cauterize250
Den tidigare Creed- och numera Alter Bridgegitarristen Mark Tremonti släppte sitt första soloalbum “All I Was” 2012 som kan liknas vid ett tuffare Alter Bridge. Den imponerade och visade att Mark även är en utmärkt sångare. Nu är det dags för uppföljaren och det har pratats om att de haft över tjugo låtar att välja mellan. Rykten gör gällande att de tiotalet låtar som inte kom med på denna ska släppas till hösten som ett eget album, vilket återstår att se men det oroade mig en aning innan lyssning då det är oerhört svårt att skapa över tjugo låtar av jämn och hög kvalité.

“Cauterize” startar frenetiskt och första halvan av skivan har nästan mer aggression och tempo än hela förra plattan, det bjuds på tvåtakt och smattrande dubbla baskaggar i inledande “Radical Change” men melodierna finns kvar. En blytung skapelse är efterföljande “Flying Monkeys” som förbyts till tempo- och melodistarkaste låten och titelspåret “Cauterize”. De inledande fyra fem låtarna är till bredden fyllda med energi och attityd, men sedan händer något. Det låter segt och repetitivt och intresset och adrenalinet som byggts upp under första halvan ebbar ut ganska snabbt.
Kanske finns det en viss förklaringen i att just släppa två album samma år (om det nu stämmer). Spontant känns det som de fyllt ut denna skivan med flera ganska mediokra låtar.


De är inte dåliga men saknar identiteten och jämförelsen med traditionell amerikansk tråkradiorock gör sig bitvis påmind. Tremonti klarar sig precis från att få alldaglighetsstämpeln och med starten av skivan i bakhuvudet som är lysande så blir betyget sammantaget ganska högt. Detta är trots det ett av det mest lyssningsvärda banden från andra sidan atlanten just nu.

Annons:

Svulstig produktion, köttiga riff, ett samspelt band och imponerande sång av Mark ger mersmak. Jämfört med hans ordinarie band Alter Bridge så är detta i tillägg en välkommen och frisk fläkt som med all sannolikhet fungerar utmärkt i livesammanhang. De som gillade debuten kommer kunna finna glädje i denna platta också och om det kommer ett album nummer två detta år så ska vi se om 2015 är Tremontis år.

Band: Tremonti
Titel: Cauterize
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Fret12
Releasedatum: 2015-06-09
Betyg: 7/10
Bästa låt: Cauterize

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT