ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Helloween – My God-Given Right

helloweenmygodgivenright250
Åååh, den känslan…när ungarna kommer hem och säger att de måste baka till skolans cafeteria och man tänker att nu, nu jädrar ska vi bjuda på årets bakverk, all in liksom. Likt förbannat blir det de gamla cupcakes-formerna som åker fram, slentrian-bak i sista stund. Vi håller oss till det vi kan, liksom.

Den känslan tror jag även att Helloween-gänget hamnar i när det är dags för en ny platta. Nu gör vi det, nu gör vi något annat och oväntat, nu chockar vi. Vi får dock alltid Helloweens egna cupcakes; stadigt, beprövat, igenkännande, upprepande.. säker mark. Inga konstigheter, vi vet vad som kommer.

“My god given right” är således inget undantag. Det är bra enligt Helloween-mått, det är välgjort och det låter som “Vanligt”. Ett Helloween alster är som vanligt uppbyggt av en vass öppning, några klassiska Weikath-spår, någon svulstig ballad, några Deris-allsångsrefränger och någon pajig obegriplig låt som nästan känns som ett practical joke.

Den vassa öppningen är i detta fall “Heroes”, ett bra första spår med klassisk Helloweenrefräng. Låten är väldigt gitarrdriven och sätter an tonen för plattan. “Battle´s won”, “Stay Crazy”, “Creatures in heaven”, “Living on the edge”och “Claws” är alla förväntade Helloween låtar, de passerar, de berör föga men de växer…och tröttar till slut ut lyssnaren, ganska fort.

Första singeln “My god-given right” är också bekant som Pumpa-alster men låten växer på en för varje lyssning och räknas in som en av plattans bästa låtar. “Lost in America” kommer säkert att tryckas in i Live-setet som en given allsångsstund och detta gäller även “If god loves rock n roll”. Den sistnämnda ar dock en ruggig ripoff på Hellowen själva. Jag hör tydliga “Future World”-gitarrkopplingar och när jag lyssnar på “If god loves rock n roll” nynnar jag samtidigt på “Waiting for the thunder” från Straight out of hell-plattan….upprepningarnas upprepning.

Den pajiga låten är “Russian Roulette” och den svulstiga tråkiga balladen är “The swing of a fallen World”, absolut en låt jag kommer att skippa vid vidare genomlyssningar.

Jag fastnar för den fina “Like everybody else”, en skön midtempolåt som är lite ovanlig Helloween-mått-mätt. Låten har en skön feeling och blir bara bättre och bättre. Plattans sista spår “You, still the war” var säkert från början en briljant ide, som inte blev färdig.

Sammantaget är “My god-given right” ett habilt Helloween-verk. Ingen av oss lär bli chockad, inget Helloween-fan blir besviket och Helloween själva är förmodligen lika nöjda som vid tidigare släpp. Vill jag ha cupcakes så köper jag cupcakes, vill jag ha princesstårta så finns det ju andra band…

Band: Helloween
Titel: My God-Given Right
Genre: Metal
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum. 2015-05-29
Betyg. 7/10
Bästa Låt/Låtar: Heroes / My God Given Right

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER