ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

S.A.Y – Orion

say-orion250
Ibland händer det att man blir väldigt överraskad, man såg inte vad som komma skulle. Så var det för mig med Orion från S.A.Y. Bandet/projektet består av Jan Åkesson och Peter Grundström som till “vardags” är gitarrist respektive sångare i StoneLake. På trummor har man tagit hjälp av Jens Westberg.

Om man utgår ifrån StoneLakes senaste album Monolith, som är stenhårt, så är detta projekt och hur det låter, som tidigare nämnt, en total överraskning. En ruskigt bra sådan som definitivt knäpper de flesta hittills släppta album 2015 ordentligt på näsan. Det är väl bara i “Dream On” man hör genomslag av musiken i StoneLake, i övrigt är det milsvid skillnad.

Det vi bjuds på här är en skön räcka låtar som ligger i spannet mellan Journey, Final Frontier och T.N.T. En sådan jämförelse är djärv och ska ju borga för kvalitativ melodisk rock och det är just precis vad detta är. Lägg därtill att det är nästintill omöjligt för undertecknad att hitta ett enda svagt spår och ni förstår vart åt det här lutar.

Det finns bara ett litet aber och det är sången. Peter Grundström sjunger som en gud och jag tycker det är skitbra men jag anar att han ofta ligger lite väl högt för vissas välbefinnande. Med andra ord är det en smaksak för jag tycker det passar som hand i handske.

Sammanfattningsvis är detta ett album som definitivt förtjänar mer än en chans och hos mig är Orion helt klart en topp tio-kandidat när vi i december summerar detta skivåret. Jag hoppas innerligt att detta “projekt” får en fortsättning!

Band: S.A.Y
Titel: Orion
Genre: Melodic Rock
Skivbolag: Melodic Rock Records
Producent: Jan Åkesson
Releasedatum: 2015-05-22
Betyg: 7/10
Bästa låt: Eight Hundred Miles

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER