ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Nelson – Peace Out

Nelson-PeaceOut250
1990 släpptes en platta vars titel var “After The Rain”. Det handlade om två tvillingpojkar vid namn Matthew och Gunnar Nelson. Plattan blev en megasuccé i hemlandet Usa och singeln “(Can’t Live Without Your) Love And Affection” toppade den amerikanska singellistan. När nya plattan “Peace Out” dyker upp så känner jag mig en aning kluven. För det första så har jag inte haft någon relation till Nelson sedan 1995 när bandet släppte plattan “Because They Can” och för det andra så är min tro att det numera handlar om två stycken trötta föredettingar som vill släppa en platta på gamla dar.

Satan i gatan vad fel jag hade. Plattan “Peace Out” är som en käftsmäll modell större på oss som älskar den melodiösa hårdrocken. Föredettingar? Jo knappast. De sätter ribban direkt med låtarna “Hello Everybody”, “Back In The Day” och “Invincible”. Det är inte bara klass utan hög klass på materialet som bandet spottar ur sig 2015. “Rockstar” och “Autograph” höjer tempen ytterligare och jag sitter och tänker att det här torde vara det bästa jag hört hittills av plattor släppta 2015. Och när vi når spår nummer 11 “Bad For You” så är det inte längre någon tvekan. Det här är det bästa jag hört detta år och nyss nämnda låt är banne mig det bästa bandet gjort någonsin.


Det är i stunder som denna som jag verkligen förstår varför jag vigt de senaste trettio åren till att lyssna på och analysera musik i alla dess former. När man hittar guldkorn som “Peace Out” med Nelson eller “5: The Gray Chapter” med Slipknot (vilken var den senaste riktiga aha-upplevelsen) så vill jag tacka min mor som en gång i tiden gav mig plattan “Down For The Count” med Y&T i julklapp. Det var där och då mitt intresse för musik i allmänhet och hårdrock i synnerhet skapades.

Band: Nelson
Titel: Peace Out
Genre: AOR
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2015-05-15
Betyg: 9/10
Bästa Låt: Bad For You

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link