ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bonfire – Glorious

6 Shares

bonfireglorious250
Ok, jag bestämmer nu, Dagens Bonfire är ett helt nytt Bonfire, gamla Claus-Bonfire….has left the building, end of story. Det är också ganska uppenbart att dagens Bonfire är ett Ziller/Reece- projekt med lite hjälp av en viss Alessandro Del Vecchio. Dessa herrar styr skutan mot nya vatten och nya “Glorious” är i huvudsak deras verk, övriga deltagande är…deltagande, bra så.

Jag har alltid gillat herr Reece, jag är rätt svag för hans raspiga röst och jag gillar att lyssna på honom (i olika konstellationer) med jämna mellanrum. Jag kan också erkänna, med risk för att uppröra att jag älskade plattan han gjorde med Accept (eat the heat), den är fylld med enligt mig klassiska låtar, enuff said..


“Glorious” är ett ganska slätstruket verk. Ni som hoppades på ett nytt Bonfire-album med gamla mått mätt kan sluta hoppas. Nya Bonfire låter helt annorlunda. När jag tänker Bonfire tänker jag på mästerverk som “Fireworks” och “Point Blank”, nya Bonfire får mig att tänka på (Jag lovar) Journey, J. Jamison och Joe Lynn Turner. Känslan är så över hela plattan, det är nästan så att jag får lite Baywatch-feeling på några låtar.

Öppningen “21 Guns Salute” är helt ok, låten svänger rejält men blir till slut något tjatig. “Nothin at all” har bättre fart men känns ganska standard och “Cant break away” känns ok där refrängen är behållningen, medryckande. “Remember” och “Falling out of love” bjuder på lite midtempo och klassisk powerballad innan plattans bästa spår, titelspåret “Gloroius” tar vid. Låten har lite Anthem-feeling och personifierar dagens Bonfire. “Supernatural Disquise”, “Shooting Star”, “Lies” och “Put out the flames” är alla ok alster men inget som sticker ut och inget som berör speciellt mycket. “Free wind desperado” är en habil avslutning.

Nyinspelningarna av “American nights” och “Sweet obsession” är säkert en vattendelare. För mig är det ett mysterium. Det funkar inte, dessa spår är för mkt Claus och dagens inspelningar är tyvärr ett helgerån. Ledsen att jag tjatar men, BAYWATCH!! Däremot är det helt förståeligt om dessa spelas live, av alla möjliga anledningar. Vad jag tycker om covern på “With a Little help from my friends” lämpar sig inte i tryck.

Hade det varit bättre med Claus? Omöjligt att svara på, Reece har varit med och skrivit hela plattan så “Gloroius” hade inte ens sett dagens ljus med Claus kvar vid mikrofonen. Å andra sidan hade ju inte Claus och Co gjort något vettigt på bra länge så det kanske inte fanns någon annan väg att gå.

“Glorious” är jämn och helt ok. Inget jag längtar tillbaka till men den kommer säkert att snurra några varv innan den faller i glömska. RIP Bonfire, Happy Birthday Bonfire…bara att gilla läget.

Artist: Bonfire
Titel: Glorious
Genre: Melodic Rock
Releasedatum:2015-05-11
Skivbolag: Borila
Betyg: 6/10
Bästa spår: Glorious

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter