NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

The Night Flight Orchestra – Skyline Whispers

302 Shares
the night flight orchestra skyline whispers250
“Skyline Whispers” is not only a piece of Swedish rock history, but also a reference for the future, when listening to music. This album slays them all …including their first album!”

Citatet ovan är taget från Facebook och är ett svar från mig i en status angående  Skyline Whispers, uppföljaren till The Night Flight Orchestras succédebut Internal Affairs (2012). Nu är jag i den välsignade sitsen att jag har haft tillgång till nya alstret i ett par månader och jag viker inte en tum från det där citatet, även om det kan uppfattas som väl svulstiga ord.

Alltså, väl över hundra lyssningar senare så borde man ju enligt all logik vara svintrött på plattan men se så är inte fallet.
Faktum är att i denna orgie av välskrivna melodier och intelligenta texter finns alltid något nytt att upptäcka, så den vanliga “efter tio lyssningar-döden” kommer man inte ens i närheten av här.

Hade jag varit ovetande och någon påtalat att bandet består av medlemmar från Soilwork och Arch Enemy så hade jag skrattat gott. Men nu är det dessa band som är deras huvudsyssla och ändå skriver och framför man en melodisk 70- och tidig 80-talsrock som inte låter som något annat, men ändå kommer ni garanterat att känna igen er.

Jag fascineras över Björn “Speed” Strids oändliga röstresurser. Den lilla skönsång han har i Soilwork är bara en västanfläkt av vad han presterar här.Ja, jag fascineras av dem alla och hur de med detta album kommer krossa det mesta i sin väg 2015, det dessutom i en genre som normalt sett inte är deras. 
Fast som orgelnörd så måste jag ändå hylla Richard Larsson. Den mannens keyboardspel ger mig en våldsam ståpäls och hans solopartier frambringar en sällan skådad lycka hos undertecknad. Respekt!

Nu har vi kommit till punkten när jag skall välja bästa låt och helt plötsligt blev tillvaron en vånda rikare. En riktig I-landsvånda…

Jag skulle med lätthet kunna lista 10 låtar som bästa låt men nöjer mig med tre stycken från denna välproducerade dräpare.

Köp, lyssna, hänförs och njut!

Band: The Night Flight Orchestra
Titel: Skyline Whispers
Genre: Classic Rock
Skivbolag: Coroner Records
Producent: The Night Flight Orchestra
Releasedatum: 2015-06-09
Betyg: 10/10
Bästa låt(ar): Living For The Nighttime, Demon Princess och I Ain’t Old I Ain’t Young

 

302 Shares
Magnus Byström

Magnus Byström

Webbansvarig

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!