ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Civil War – Gods And Generals

45 Shares

civil-war-gods-generals250
Civil War är tillbaka med uppföljaren till sin debut “The Killer Angels” och det känns som det börjar sätta sig mer och mer detta. När kvartetten Daniel Mullback, Daniel Myhr, Oskar Montelius och Richard Sundén lämnade Sabaton så bildade de helt sonika ett nytt band där Sveriges egen Dio-imitatör Nils Patrik Johansson också ingår. Det visar sig på denna nya platta att man är fullt kapabla att ta upp kampen med Sabaton som länets bästa band och även om man ser till framgång. Största orsaken till detta stavas Nils Patrik Johansson och anledningen är att han som sångare är hästlängder bättre än Jocke i Sabaton.

Nya plattan “Gods And Generals” innehåller inga större musikaliska överraskningar utan det levereras bra hårdrock över de tio spåren som handlar om krig naturligtvis. Öppningen med “War Of The World” och “Bay Of Pigs” är lysande och det sätter verkligen mig som lyssnare i en god position där jag känner att det kan vara något riktigt bra på gång. “Braveheart” som ligger som spår nummer tre får mig inte ur balans utan jag blir snarare mer uppspelt. Tyvärr kommer det ett par svagare spår (“The Mad Piper” och “USS Monitor”) där entusiasmen sjunker ganska fort.


Det blandas och ges på plattans andra hälft och den där riktiga wow-känslan återkommer inte förrän titelspåret som ligger sist på plattan. Här handlar det dock om plattans absolut bästa låt. Som helhet så är detta en platta som kommer att växa och det är också en fördel bandet har om man jämför med Sabaton. Där handlar det om att det är riktigt bra direkt för att sen plana ut efterhand. Civil War har definitivt en framtid och det ska bli fantastiskt kul att bevittna detta live när jag åker till Borlänge på releaseparty den 29 maj.

Band: Civil War
Titel: Gods And Generals
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2015-05-08
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Gods And Generals

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter