ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Impellitteri – Venom

impellitterivenom250
Guitar-shredding någon? Jädrar i mig, här går det undan. Chris, Rob & Co lägger inga fingrar emellan med det nya släppet “Venom”. Här krånglas det inte i onödan, vi snackar riff, vi snackar en catchig liten brygga och vi snackar en giftig refräng som sätter sig fort in i det undermedvetna, och ligger kvar. Mallen följs konsekvent genom hela alstret, tajmingen är precis. Mig veterligen har det detta konsekventa arbetssätt tillämpats sedan debuten 1988. Mallen är snabbt, välgjort och stenhårt.

Plattans fyra första spår är en fyrklöver till stenhård uppercut, “Venom”, “Empire of Lies”, We own the night” och “Nightmare” bjuder alla på ösiga riff, melodiösa arrangemang och starka refränger. Titelspåret “Venom” är en självklar första singel men jag fastnar ännu mer för “Nightmare” som har den där lilla extra spetsen och som faktsikt får mig att tänka lite Annihilator, utan att egentligen kunna sätta fingret på varför.

Inte förrän i plattans femte spår “Face the enemy” drar de ner något på tempot (Lite) och man får chansen till lite andrum. Även detta spår hör till de bättre.

Andra delen av plattan känns svagare och “Dominoe theory”, “Jehova”, “Rise”, “Time Machine” och “Holding on” känns alla som lite mellanspår och i vissa fall nästan som en utfyllnad, Låtarna känns tjatiga efter några genomlyssningar och tappar snabbt mitt intresse.

“Rock through the night” och “Reach for the sky” lyfter dock plattans slutskede och lämnar trots allt ett ok avslut på Impellitteris senaste verk.

Det här är överlag bra, Det är välgjort, det är tajt och det är snyggt. Plattan blir i längden något tjatig och mer variation på låtsnickeriet vore önskvärt. Rob Rock är en utmärkt vokalist och Mr, Impellitteri himself är en virtous av rang. Jag får starka Yngwie-vibbar av denna platta och i ärlighetens namn så måste jag nog säga att det är så här som Yngwie borde låta… (More or less).

Btw, titelspåret “Venom” får mig att tänka på vår Svenska stolthet Nocturnal Rites, även i det här fallet kan jag inte riktigt sätta fingret på varför.

Turn it up, its shredding time…

Artist: Impellitteri
Titel: Venom
Genre: Metal
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum 2015-04-17
Betyg: 7/10
Bästa låt: “Venom”

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER