ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Halestorm – Into The Wild Life

halestorm-in-to250
Jag tänker: Less is more. Detta tillämpas (och bör så göras) ofta, både när det gäller oss som lyssnare men också som artist/producent vid släpp av nya alster. Halestorms nya giv innehåller i deluxe-versionen hela 15 låtar och i mitt tycke är det åtminstone tre för mycket. Propp-mätt känslan infinner sig ganska fort och en ganska mastig grå massa uppenbarar sig snabbt på horisonten.

Då tidigare släpp lämnat oss med en önskan om mer fyller istället “Into the wild Life” oss till bredden med standard Halestorm-kompositioner där det är svårt att lyfta några speciella stycken. Ljudbilden är skarp, musikaliteten är felfri och fröken Hale´s attityd är igenkännbar. Låtar som “Gonna get mine”, “The Reconing” & “Apocalyptic” följer egentligen samma mall och “Jump the gun”, “I like it Heavy” & “Unapologetic” ger en känsla av utfyllnadsspår, jag antar att det är svårt att lägga hyfsade spår åt sidan.


Det som sticker ut är den känslosamma “Dear Daughter”, den lite jazziga “What sober can´t say” och den megaösiga “Mayhem” som trots allt visar Halestorm från en ny sida. “New Modern love” & “Bad Girls World” bjuder också på lite nytänkande (nästan lite poppigt), dock med en klassisk Halstorm-touch.

Klassiskt Halestorm för hela slanten blir det dock i “Scream” (plattans “miss the misery”), “I am the fire”, “Sick individual” och “Amen”, alla dessa personiferar bandet Halestorm, ingen tvekan om vem som är artisten.

Plattan är klart svagare än “The strange case of…” från 2012. De minnesvärda låtarna är färre och singlarna är svagare och segare. Det är dock fortfarande klart lyssningsvärt och materialet växer förmodligen till sig med tiden. Mättnadskänslan är dock uppenbar och jag gissar att jag själv förmodligen kommer att plocka fram de äldre släppen när Halestorm-suget kryper på. “Into the wild Life” får ligga på vänt..

Artist: Halestorm
Titel: Into the wild Life
Genre: Alternative Rock
Skivbolag: Warner
Releasedatum: 2015.04-03
Betyg: 7/10
Bästa låt: “Amen”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter