ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Evil – Shoot The Messenger

evil-shoot250
Det har gått hela 31 år sedan bandets debut, mini-lp´n “Evil Message” släpptes. Nu kommer äntligen första fullängdaren “Shoot The Messenger” ut. Bandet kretsar mer eller mindre helt kring Freddie Wolf: Han spelar alla instrument, står för produktionen och han har även skrivit allt material till skivan. Sångsysslan har han dock delegerat ut till Sören Nico Adamsen (ex-ARTILLERY), som verkligen gör det med den äran.

Med bara 7st egentliga låtar (8st med introt), så är plattan väldigt kort. Men eftersom alla låtar är så himla bra och har sin egen identitet, så finns det egentligen inget att klaga på. Rent stilmässigt så flirtas det både med US-Metal(METAL CHURCH, VICIOUS RUMORS) och europeisk metal som till exempel ACCEPT och JUDAS PRIEST.

Stommen i EVIL´s musik är sådeles gammal hederlig heavy metal, men också lite thrash går att urskilja i soundet. Det som gör att EVIL sticker ut på ett högst positivt sätt, är att de förstått att melodier är A och O för att få till riktigt bra låtar. Tyvärr finns det en ganska stor skara band som mest manglar på och glömmer att det ska svänga lite också. Ljudbilden är härligt rå och precis lagom retro. Det ska låta gammal, men det ska inte låta dåligt.

Denna “32-minutare” föder klart hungern att höra mer från danska EVIL. Hoppas det snarare rör sig om månader än årtionden, innan nästa platta ser dagens ljus!

Band: Evil
Titel: Shoot The Messenger
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Mighty Music
Speltid: 32:11
Releasedatum: 2015-03-30
Betyg: 8/10
Bästa Låtar: Shoot The Messenger/World War 666

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER