ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Nightwish – Endless Forms More Beautiful

Nightwish Endless Forms Most Beautiful250
Det hör liksom till att det blir pampigt och pompöst när man lyssnar på Nightwish. Och det ska vara pampigt och pompöst. Nya plattan “Endless Forms More Beautiful” är inget undantag och med nya sångerskan Floor Jansen borde allt vara frid och fröjd för hon har pipa som slår det mesta inom den genren där Nightwish huserar. Tyvärr falerar det någonstans och även här handlar det om det pampiga och pompösa. Det blir för perfekt och polerat när det gäller musiken och då hamnar Floor Jansens röst lite i skymundan och där hör den definitivt inte hemma.

Till att börja med är dock allt frid och fröjd för öppningsspåret “Shudder Before The Beautiful” är bland det bästa jag hört med bandet. Förväntningarna blir inte mindre av detta naturligtvis och i stället så blir de kommande fem låtarna en besvikelse i klass med Leksands IF’s gångna säsong i ishockeyns SHL. Bandet börjar leverera igen i och med titelspåret (spår 7), den smäktande vackra “Edema Ruh” samt “Alpenglow” som tar mig tillbaka i det stadie jag är efter att lyssnat på öppningsspåret. Som avslutning bjuder bandet på “The Greatest Show On Earth” som är en 23-minutersresa. Denna låt är absolut inte dålig så till och med en butter dalmas kan ta till sig den trots dess längd.

Sammanfattningsvis så är nya plattan med Nightwish pampig, maffig, pompös och med ett oerhört välpolerat sound. Nu räcker det inte ända fram eftersom man glömmer att framhäva det som är bandets styrka just nu. Nämligen sången.

Band: Nightwish
Platta: Endless Forms More Beautiful
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2015-03-27
Betyg: 6/10
Bästa Låt: Shudder Before The Beautiful

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER