ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Quireboys – St Cecilia And The Gypsy Soul

quireboysstcecilia250
Ömsom vin, ömsom vatten. Så känner jag för The Quireboys. Detta gäller både deras skivsläpp och framför allt live-framträdanden då jag ibland har blivit djupt besviken och ibland rejält golvad. Deras senaste Sweden Rock Festival framträdande var lika mycket magiskt som oväntat. Nya alstret “St Cecilia and the Gypsy soul” är vin, och inte bara en flaska utan en rejält fylld vin-dunk. Plattan släpps i en rad olika versioner och i 4cd-boxen innehåller förutom den nya plattan även två olika liveinspelningar så väl som släppet från 2010- “Halfpenny Dancer” Generöst av Spike & Company!

“St Cecilia & The Gypsy Soul” är magisk. Jag föll som en fura redan vid första genomlyssningen och jag har spelat plattan konstant sen…forever. Quireboys bjuder på kärlek, svek, feeling, stråkar, akustiska gitarrer,brustna hjärtan, melodier och en vilja att sjunka ned i en söndersutten soffa längst in på en rökig pub, gråta och bara dricka..allt. Soundet är nytt, men behagligt och ljuvligt. Tydligen går det att skapa historia i en studio även i Klippan, Skåne.

Öppningen med “Gracie B” är trollbindande i sin enkelhet men tappar något då den blir lite tjatig i längden, “Land of my father” skruvar upp tempot något och jag får helt plötsligt en Flashback till tonåren då farsan tjatade om Smokie, “St Cecilia” bjuder på lite gospel-vibbar innan plattans bästa låt “The promise” helt tar musten ur mig, gråtfärdig är ordet. “Cant hide it anymore”, “Out of your mind”, “The hurting kind” och “Adaline” håller fanan högt innan “The best are not forgotten” tappar något, låten känns lite som ett soundtrack till en cowboyrulle (tänk eftertexter) och låten känns något ofärdig, liten handbroms. “Why did it take so long” avslutar härligt med ett underbart beat och piano..holy crap.

Som sagt, om och om igen. Suget efter mer griper tag i en direkt och gamla Quireboys plattor dammas av i rask takt. Plattan passar till förfest, efterfest, hemmakväll, bilmusik..you name it. Jag längtar redan till nästa släpp, plattan bjuder på 10 kanonspår som alla håller länge och överraskar konstant. Rekommenderas varmt! Skål!

Ps Smokie wtf?

Artist: The Quireboys
Titel: St Cecilia & The Gypsy Soul
Genre: Pop/Rock
Skivbolag: Off Yer Rocka Recordings
Releasedatum: 2015-03-30

Betyg: 9/10

Bästa låt: “The promise”

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER