ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dan Reed – Transmission

4 Shares

danreed-transmission250
Låt mig först bara säga att, jag älskade Dan Reed Network när det begav sig. De två första plattorna var ren magi som gick på repeat under långa tidsperioder och intresset svalnade  först med den något ojämna tredje plattan. DRN har dock alltid frambringat goda minnen. Herr Dan Reed i egen ensam majestät är en hel annan historia. Jag tänker inte gå in på några tråkiga detaljer som sammanfattar hans något krokiga och brokiga livsresa utan tänker bara konstantera att det han gör och ger ut i egen regi inte är i närheten lika spännande eller kvalitativt som det tidigare släppen med Network-orkestern.

Vi snackar här..singer/songwriting av det tråkigare slaget. Plattan är välproducerad, Dan sjunger förträffligt och själva musicerar-kvaliten är det absolut inget fel på. Problemet är bara att det är så, grymt tråkigt. Plattan är en grå massa med i princip samma slags låtuppbyggnad, samma ton, samma feeling och samma midtempo lägerelds akustiskt riffande som du lätt kan hitta vid närmsta sommar lägereld på Tylösand.. Detta pågår i 13 långa låtar.


Jag försöker hitta något som sticker ut och hittar “Broken soul”, öppningsspåret som har det där LILLA extra och som kan funka som ett singelsläpp, det blir lite Rayban/sommar/cab-feeling och det håller en stund. Jag rotar vidare och hittar “Fire in the pyramid” som har ett annorlunda beat och påminner lite om ett hantverk från The Police, “Ear to the track” som nästan har en liten “Jazzig” feeling och “She´s not you” som avslutar plattan och trots allt räddar helhetsintrycket något.

Allt annat försvinner fort långt in i det bortglömda minnet och trots upprepade försök har jag svårt att lyssna igenom spåren från början till slut. Känslan är att detta är överblivet material från skrivsessioner till Networks kommande nya platta. Ja visst, det lär funka som bakgrundsbrus till en fredagkväll med familjematlagning och det finns en eventuell chans att plattan kan växa till sig med tiden men livet är kort och det finns så mycket bättre musik där ute..

Tiger in a dress? I think not..

Artist: Dan Reed
Titel: Transmission
Genre: Pop/Rock
Skivbolag: AOR Heaven
Releasedatum: 2015-03-27
Betyg: 3/10
Bästa låt: “Broken soul”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter