ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Therapy? – Disquiet

therapydisquiet250
Jag får det till 17. Therapy? släpper alltså nu sitt sjuttonde alster (om man räknar in två sologiv med Andy Cairns) och jag kan inte direkt påstå att nya “Disquiet” är nyskapande eller någon nyutveckling för tremannaorkestern från Nordirland. Det mesta känns igen, låtstrukturerna är typiska för Therapy? och plattans variation är ungefär som väntad, inga konstigheter.

Skivans första spår och tillika första singel “Still hurts” sätter dock tonen ordentligt. Låten är en frisk fläkt med en mörk stämning och visar ett lite nyare Therapy? (dock bara här), given första singel och absolut bästa spåret på plattan. Redan på plattans andra spår “Tides” känner vi dock igen gamla oldschool-Therapy?, klassikt…har hört det förr. Detta fortsätter även i “Good news is no news” och “Fall behind”, ganska mkt mellanmjölk och stundtals rejält tråkigt. Det blir dock en ordentlig uppryckning i “Idiot cousin” och “Helpless still lost” där Therapy? bjuder på lite mer variation och en annan approach till låtarna. Plattan fortsätter men ngt tjatiga “Insecurity” och för en stund börjar jag tänka Depeche Mode, kan dock inte sätta fingret på varför. Stökiga “Vulgar display of powder” (!!) passerar förbi med en gäspning innan “Words fail me” & “Torment sorrow misery strife” bjuder på enkel Therapy?-rock, lite tatigt, för mkt upprepning. Mörka och ngt släpiga “Deathstimate” avslutar plattan.


Jag antar att jag, och många med mig kopplar Therapy? egentligen bara till frontmannen Andy Cairns och kan nämna “Going nowhere” som deras största hit. Endast de inbitna fansen (Hand upp!) kan namnge de övriga i bandet eller för den delen redogöra för diverse medlemsbyten eller specifika skivsläpp. Nya plattan “Disquiet” kommer inte ändra på detta. Therapy? överraskar inte, de bjuder på det som förväntas. Därför tror jag inte heller att “Disquiet” bryter ny mark i Therapys? karriär eller att plattan drar åt sig nya fans till orkestern i fråga. Detta är Therapy? som Therapy? alltid har varit, plattan är ok. Gott så.

Band: Therapy?
Titel: “Disquiet”
Genre: Punk/Rock
Skivbolag: Amazing
Releasedatum: 2015-03-23
Betyg: 6/10
Bästa låt: “Still Hurts”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link