ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Magic Kingdom – Savage Requiem

1 Shares

Magic Kingdom Savage Requiem250
Låttitlar som “Four Demon Kings Of Shadowlands”, “With Fire And Sword” och “Dragon Princess” hade för bara några år sedan gjort att jag ryggat undan för denna nya platta med belgiska bandet Magic Kingdom. Jag har nämligen haft svårt för den så kallade Fantasy Metal där Rhapsody Of Fire är fanbärare. När jag skrev upp mig som recensent på denna platta så tänkte jag att i stället för att rygga undan så ger jag det en chans. Och med facit i hand så är slutresultatet helt okej.

Det jag inte förstår är dock dessa satans intron som ligger först på plattorna och inte fyller någon funktion överhuvudtaget. På Magic Kingdoms platta heter intro “In Umbra Mea” och bandet följer lagen att det helst ska vara en krånglig titel att uttala. Men det är egentligen bara detta intro jag har synpunkter på för resten av plattan funkar även i min inskränkta “jag tycker minsann inte om att det sjungs om drakar och demoner inom hårdrocken” värld. Musiken är hur kompetent som helst och hade låtarna kortats något så hade mitt slutbetyg varit högre Men jag har full förståelse för att det ska vara pampigt och pompöst.


Går vi in på individuell låtkritik så är “Rivals Forever” en riktig godbit som till och med kan hamna på min årslista över bästa låtar släppta 2015. Det finns en hel radda fullt funktionella låtar i övrigt också där “Guardian Angels”, “Full Moon Sacrifice”, “Savage Requiem” och “Dragon Princess” lyser starkast. Den enda låt förutom introt som faller ur ramen är “Four Demon Kings Of Shadowlands” där det bara blir för präktigt. En stor, stor överraskning är det i alla fall att lyssna på denna platta och man säger att när fan blir gammal så blir han religiös. Och vem vet, men det kan vara så att jag står som 50-åring hemma i mitt vardagsrum och fullkomligt älskar allt inom genren Fantasy Metal.

Band: Magic Kingdom
Titel: Savage Requiem
Genre: Fantasy Metal (heter det så?)
Skivbolag: AFM Records
Releasedatum: 2015-03-20
Betyg: 6/10
Bästa Låt: Rivals Forever

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter