CD

kantorn

The Poodles – Devil In The Details

ThePoodlesDevilInTheDetails250
The Poodles har de senaste åren visat sig vara bland de flitigaste banden i landet på att ge ut album, för detta är sjätte albumet sedan “Metal Will Stand Tall” från 2006. Produktivitet i all ära. Även om kvalitén mellan skivorna varit hyfsat jämn så har den inte nått några större toppar hittills. Senaste albumet “Tour De Force” gav mersmak och förhoppningarna var att de hade ännu mer att ge. Efter att ha lyssnat på nya skivan ett tag så blir svaret både ja och nej.

På “Devil In The Details” finns några av deras bästa låtar men även några av karriärens sämre, vilket resulterar i ett ojämnare och smått frustrerande album. De två singelsläppen gjorde mig bekymrad då den anonyma och delvis Lenny Kravitz-inspirerade “House Of Cards” inte lyckades få det att svänga tillräckligt. Den slätstrukna och något tunna balladen “The Greatest” ökade inte mitt intresse alls.
Men låt inte dessa låtar avgöra för det finns några riktigt bra låtar på skivan. Inledningen “Before I Die” är en mycket bra hårdrockslåt med tryck som ger mersmak och är en tilltalande inledning, “Crack In The Wall”, “Everything”, “Alive” och “Life Without You” tillsammans med den snygga halvballaden “Need To Believe” gör skivan rättvisa och band som t.ex. Gotthard kommer som hastigast upp i jämförelse vid något tillfälle. Även “Creator And Breaker” är en melodisnygg skapelse med en kraftfull refräng.
Men så har vi låtarna som drar ner betyget ganska ordentligt, vilket är synd. Jag tänker på låtar som “Baby”och “Stop” som inte bidrar något till skivan. Tillsammans med de anonyma singelspåren och “Borderline” så räcker det inte riktigt till.

Bra och levande produktion och ett snyggt hantverk får vi under tolv spår som varar i cirka 46 minuter, som också kommer att förgylla svenska folkparker under kommande sommar.Omslaget imponerar inte nämnvärt. Som tur är illustrerar musiken något vackrare, men de som ogillade pudlarna innan denna platta kommer även fortsättningsvis troligen göra det. Men de förtjänar ändå mer ros än vad de fått genom åren.

Dock förblir skivan ganska ojämn och en liten besvikelse infinner sig när man vet att kompetensen och bevisen finns på denna platta för att kunna presentera enbart bra låtar. Vissa kallar det kanske variation men för mig blir det utfyllnad. Jag hoppas verkligen att The Poodles kommer växa till nästa platta….igen.

Band: The Poodles
Titel: Devil In The Details
Genre: Melodisk Rock
Skivbolag: Gain
Releasedatum: 2015-03-25
Betyg: 6/10
Bästa låt: Before I Die

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN