ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

St Aria – August 21

30 Shares

St.Aria - August 21 Cover art kopia

Efter att The Borderline Saints kastade in handduken för ganska exakt ett år sedan, återupptog bandets keyboardist Alexander Platon sitt skrinlagda projekt St Aria. Förstnämnda bands sångare Jimmy Ferhm gjorde Alexander sällskap och efter en debut-ep vid namn “We Claim This Aria” (som förutom Alexander och Jimmy som kärnduo innehöll mestadels gästmusiker), släpper man så sin andra EP “August 21” med en fast line-up bestående av Alexander på keyboard, Jimmy på sång och gitarr, Oliver Sandberg på trummor, Erik Jönsson på bas och Jacqueline Hansson på sång.

Medan The Borderline Saints stökande runt i powerpop-land à la Cheap Trick söker sig St Aria mot mer stillsamma marker. Tänk er Evanescence och Sixx Am med nertonade gitarrer. Kanske inte det typiska bandet bland alla som uppmärksammas på Rocknytt och en och annan läsare kommer säkert höja på ögonbrynen när ni hör inledande ‘Black Rose’, där trummorna och pianot arbetar mycket med varandra i refrängen. Eller den stillsamma men ack så bitterljuva ‘Deception’. Eller ‘Here With Me’ där Jimmys och Jacquelines röster synkar i harmoni med varandra. Eller avslutaren ‘New Dawn’ där sistnämnda står för EP:ns starkaste sånginsats. ‘Hopeless Case’ hade dock gärna fått strykas från låtlistan, den är alldeles för ärtig och sommar-poppig för att passa in med resten av låtarna.


St Aria är sannerligen inga duvungar inom sitt gebit och det finns alltid plats i Svea Rike för band som vågar skriva låtar med balladtänk för att dryga ut den stora mängd bredbent jeansrock och dödsmetall vi annars är vana vid. Men vad jag saknade på både förra EPn och den nya är en köttigare produktion som kunde lyfta fram gitarr och bas bättre. Produktionen, som bara känns en aning vassare än det genomsnittliga studieförbundsbandets demo, är också den som drar ner helhetsbetyget. Jag saknar också någon snabbare och tyngre låt för att få variation. Ta till er denna feedback, St Aria, så kommer det bli mycket intressant att få följa er utveckling.

Band: St Aria
Titel: August 21
Genre: Rock
Skivbolag: Egen utgivning
Releasedatum: 2015-04-01
Betyg: 7/10
Bästa låt: Here With Me

{youtube}MPuAaf2ma_Q{/youtube} 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter