ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Santa Cruz – S/T

0 Shares

 santacruz-st250

Det är många som säger att glamrocken som dominerade Sunset Strip på 80-talet är död sedan länge. Det kanske stämmer, men genom sitt andra album så tar Santa Cruz dess rötter och levererar en mer modern version av genren som gör att den funkar även 2015. Det är simpla, medryckande melodier som man har spetsat med en viss tyngd. Jag erkänner att nostalgin smyger sig över mig. Det här finska bandet väcker den delen av mitt hjärta som har varit försatt i koma under en längre tid.

Albumet är tyngre än deras debut “Screaming For Adrenaline” från 2013 och ska jag dra referenser till andra band så skulle det i så fall vara Hardcore Superstar och Skid Row. Santa Cruz sätter ribban högt redan i inledande “Bonafide Heroes”; Det är kryddat med en stenhård attityd som de inte släpper på under albumets tio spår.


Bland de tio spåren så finns det inga direkta bottennapp. Dock så smälter låtar som “Velvet Rope” och “My Remedy” in mer i varandra än vad till exempel “Wasted & Wounded” och balladen “Can You Feel The Rain” gör. Det är även i dessa låtar (tillsammans med “Bonafide Heroes”) som mitt hjärta slår ett dubbelslag av lycka och fylls av en nästintill euforisk känsla. Visserligen finns det band som Reckless Love som håller lågan vid liv, men stundtals så gör Santa Cruz mer än så.

Det krävs ingen raketforskning för att konstatera att det har hänt mycket i bandet under de två åren som har gått sedan debutalbumet släpptes. Debuten var långt ifrån dålig men killarna har nått en ny nivå i sin utveckling och den här gången så tilltalar man även en bredare publik. Jag har i ärlighetens namn svårt att placera det här i en genre, vilket bara är en fördel. Det är nyskapande och fortsätter man så här så kommer karriärkurvan säkerligen att fortsätta gå uppåt.

Band: Santa Cruz
Titel: S/T
Genre: Glamrock/Hårdrock
Skivbolag: Spinefarm
Releasedatum: 2015-03-09
Betyg: 8/10
Bästa låt: Bonafide Heroes

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter