ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Reach – Reach Out To Rock

6 Shares

reach-reach-out-to-rock250
Dessa unga Stockholmsgrabbar lät allmänheten bli medveten om bandet genom en rockversion av Avicii-låten “Wake Me Up” som sedan den dagen visats mycket flitigt på Youtube. De har följt upp med två singlar: “Black Lady” som inte finns med på skivan och den senaste “You Called My Name” som också är inledningen på bandets debutalbum “Reach Out To Rock” och som ger oss en resa i klassisk hårdrock med en härlig enkelhet och stora melodier.

Skivan har tio spår som är fördelade över 45 minuter, alldeles lagom och smått imponerande då de lyckas hålla en förhållandevis jämn nivå från start till mål även om vissa delar känns återvunna och aningen anonyma. Trots det så finns det stunder det gnistrar ordentligt om och som större band hade varit stolta över. Fördelningen är bra avvägd och totalresultatet gediget.
Visst hörs det att det är ett debutalbum, men grunden är stabil och jag är övertygad om att de tids nog kommer bli ett helgjutet band. Med den höga ambitionsnivån bör detta band bli något att räkna med i framtiden.


En okej produktion även om jag önskar lite mer klös och tryck för att musiken skall komma till sin fulla rätt. Istället får du en tydlig bild av hur bandet låter, t.ex. inga “lager på lager” av gitarrer och utfyllande keyboard-mattor gör att skillnaderna troligen kommer vara minimala mellan skivan och liveuppträdanden.

Låten “Reach Out” blir omgående skivans bästa låt för sin absolut bländande refräng. I resterande låtar nås inte riktigt samma nivå även om inledande “You Called My Name” med sitt Ozzy-flirtande gitarriff är bland de bättre, gungande avslutningen “Coming Home” är en skön sorti, “We Are” är en upptempolåt som garanterat kommer göra sig bra live med en allsångsvänlig refräng och “Tell Me” är sannerligen smittsam. Men här uppenbarar sig en sak som jag även upplever på flera låtar och som visar att de finns saker att förbättra framöver. Sångaren Alex har en bra ton och är en vass sångare när han tar i och utnyttjar sina resurser, men i en del lägen och framförallt de lägre registren och lugnare partierna så låter det lite osäkert. Det är jag övertygad om att han kan råda bot på med uppsamlandet av rutin och erfarenhet.

En bra debut, en stabil sjua. Utan dunderdängan “Reach Out” så hade den nyansen på siffran varit lite blekare, men det är framtiden för detta band som känns extra intressant. Jag tror att de har vad som krävs för att göra ett stort intryck inom genren och det här är absolut inte det sista vi hör från detta band, var så säker.
Ludwig befäster än mer åsikten att gitarren skall hänga runt hans hals, det oavsett om det är i Idol eller Reach. Det är ett inspirerat gitarrlir han presenterar i dessa låtar och bandets energiknippe till trummis, Marcus, höjer underhållningsvärdet ytterligare. Dessa grabbar kan bara summeras med “All hooks and all looks”.

Band: Reach
Titel: Reach Out To Rock
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Sunhill Productions
Releasedatum: 2015-03-04
Betyg: 7/10
Bästa låt: Reach Out

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter