ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Answer – Raise A Little Hell

7 Shares

theanswerraisealittlehell250
Mognad. I de flesta fallen anses mognad vara en positiv sak, ett fall framåt, ett steg i positiv rätt riktning. När The Answer släpper sitt femte alster “Raise a Little hell” är jag inte så säker på att mognad just i det här fallet är positivt för bandet i fråga. Det händer att mognad också innebär tråkigt, jag tror vi ligger närmare där. Jag har följt bandet sedan debuten och jag var helt lyrisk över “New Horizon” när det begav sig; det svängde, det rockade och plattan var överlag ett starkt verk fylld med potentiella hits…Toppen på karriären?

“Raise a Little hell” är absolut inte dålig. Den spretar åt alla möjliga håll och tunga drivande låtar blandas friskt med standard rocklåtar, poppiga ballader och i ett fall nästan lite discofeeling (“I am what I am”). I “Strange kinda nothing” slår det mig att det låter nästan lite U2 och i “Cigarettes and regret” låter det så många olika grejer att det är svårt att få ihop det. Just “Cigarettes and regret” och “Red” är ett samarbete med Nashville-baserade Cadillac Three, det märks tydligt. Låtarna är inga standard The Answer-alster och det tar ett tag innan de växer på en, i detta fall båda på ett positivt sätt.


Spretigt som sagt. “Long live the renegades” är totalt färglös med sitt AC/DC-light komp, “The other side” känns som något de en gång kasserat och sedan återanvänt i brist på annat och “Goone too long” är så seg att jag kommer på mig med att stirra på klockan, hela tiden. Det finns givetvis några godbitar; “Aristocrat” svänger rejält med sitt 80-tals bett, “Last Days of summer” överraskar med sitt släpiga Candlemass-doom och “I am cured” växer för varje lyssning. “Whiplash” och “Raise a Little hell” känns i nuläget som rena paranteser.

Jag har en känsla av att den här plattan trots allt kommer att växa in i sin rättmätiga kostym. Det spretar, det överraskar och i några stunder tråkar plattan ut mig som lyssnare, rätt rejält. Jag är ganska säker på att jag så småningom kommer att ändra mig, i vissa fall, låtmässigt. Just nu är dock känslan att plattan är för mogen för tillfället, att variationen är för mångfaldig för oss The Answer-anhängare och det inte kommer att ta alltför lång tid innan jag petar in “New Horizon” in i spelaren..långt före “Raise a Little hell”.

Artist: The Answer
Titel : Raise a Little Hell
Genre: Hårdrock / Bluesrock
Skivbolag: Napalm
Releasedatum 2015-03-09
Betyg 5/10
Bästa låt: Aristocrat

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter