ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Europe – War Of Kings

82 Shares

europe-war-of-kings250
Det finns enligt mig fyra typer av plattor: Typ 1 är de som sätter sig direkt och håller för tidens tand. Typ 2 sätter sig direkt, men faller i glömska inom några få månader. Typ 3 låter högst medelmåttig i början, men med tiden så utkristaliseras en riktigt bra skiva. Typ 4 är kort och kort värdelös från början till slut. “War Of Kings” tillhör definitivt kategori nummer tre. Från början så tyckte jag den bara var snäppet bättre än den något slätstrukna “Bag Of Bones”. Men så här efter c:a 15st genomlyssningar, så har EUROPE´s senaste giv stadigt vuxit och utvecklats till deras allra bästa släpp sedan återföreningen.

Ett litet problem med EUROPE alltsedan nystarten, har varit att de inte lyckats göra ett helt album med starkt material. Närmast perfektion var de på “Last Look At Eden”, som till 80-85% var en riktigt bra platta. Sämst fungerade det på förra albumet “Bag Of Bones”, den saknade de riktiga topparna och som bestod av en jämnstjock smet av standardlåtar.


Nya plattan känns som en blandning av de två skivorna jag nyss nämnde. Jämntjockheten från “Bag Of Bones” består, men det rör sig om en klart högre nivå på själva låtmaterialet. Dessutom har bandet lyckas knåpa ihop några riktiga topplåtar den här gången, precis som de gjorde på “Last Look At Eden” och även om det mesta av 80talssoundet är borta numera, så återkommer nya plattan då och då till de välkända tongångarna som man bandet hade under sin storhetstid.

Jag måste erkänna att det känns väldigt skönt att EUROPE levererar ett album av riktigt hög klass igen och finns absolut ingen anledning för dessa “gubbar” att lägga av på den här sidan 2020-talet åtminstone!

Band: Europe
Titel: War Of Kings
Genre: Hårdrock
Skivbolag: UDR
Speltid: 55:41
Releasedatum: 2015-03-10
Betyg: 8/10
Bästa låtar: Hole In My Pocket/Children Of The Mind

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter