ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Michael Schenker’s Temple Of Rock – Spirit On A Mission

michael-schenker-spirit-on-a-mission250
Vissa recensioner är enklare att skriva än andra. Denna hör till en av de svåraste jag skrivit och då inte tack vare musiken jag lyssnat på utan en jättetråkig händelse som sker i mitt liv just nu. Jag känner mig dock tacksam att musiken jag ska recensera inte är speciellt svårlyssnad utan den fastnar direkt. Michael Schenker har medverkat i en rad olika band under sin karriär som musiker och senaste projektet har han valt att kalla Michael Schenker’s Temple Of Rock. Jag jämför ibland lite för mycket med äldre musik när jag lyssnar på ny musik och i fallet med senaste Michael Schenker’s Temple Of Rock är jag så dum så jag försöker jämföra med det samarbete han hade med Robin McAuley på de tre plattorna “Perfect Timing” (1987), “Save Yourself” (1989) och “M.S.G.” (1992).

Och att jämföra med dessa tre album är inte riktigt sjysst mot vare sig Michael Schenker eller de som tar sig tid att läsa dessa rader. Sångaren Doogie White har blivit erkänd i hårdrocksvärlden och även om det inte handlar om den bäste sångaren så passar han som Michael Schenkers nuvarande parhäst. Plattan som fått namnet “Spirit On A Mission” innehåller tolv stycken låtar som håller en jämn och relativt hög kvalitet. Öppningsspåret “Live And Let Live” sätter sig redan på första lyssningen och är i det här läget plattans bästa låt även om riffet i “Restless Heart” är sjukt bra.

“Rock City” och “Bulletproof” är två andra låtar som sticker ut även om ingen låt faller ur ramen. Detta är en så kallad växare och konkurrensen om att ta hem titeln 2015 års bästa platta är redan stenhård och “Spirit On A Mission” är definitivt en av kandidaterna även om det är många månader kvar på detta år.

Band: Michael Schenker’s Temple Of Rock
Titel: Spirit On A Mission
Genre: Hårdrock
Bolag: inakustik
Releasedatum: 2015-03-04
Betyg: 8/10
Bästa Låt: Live And Let Live

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER