ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Scorpions – Return To Forever

scorpions-return-to-forever250
Den första platta som jag verkligen lyssnade sönder var Scorpions fantastiska liveplatta “World Wide Live” och just live var bandet fantastiska när jag såg de i Stockholm på “Savage Amusement” och “Crazy World”-turneérna. Livemässigt blev det dock sämre och på deras andra spelning på Sweden Rock (2004) var riktigt dålig. Hur har då bandet åldrats på platta? Jag har hört för lite av plattorna “Unbreakable” och “Sting In The Tail” för att uttala mig. Däremot så är “Humanity Hour 1” en fantastisk platta.

Senaste given heter “Return To Forever” och det låter Scorpions. Dessutom låter det på sina ställen alldeles förträffligt. Trippeln “Going Out With A Bang”, “We Built This House” och “Rock My Car” som sparkar igång det hela är som en käftsmäll och jag känner igen det Scorpions som jag lyssnade frenetiskt på i mitten av 80-talet. “House Of Cards” och “All For One” funkar också innan det börjar kännas som utfyllnad. “Rock’n Roll Band” går inte till historien som Scorpions bästa låt utan mer för att introt banne mig är snott rakt av från Helloweens “I Can” som finns på deras platta “Better Than Raw”.


“Catch Your Luck And Play”, “Rollin Home” och “Hard Rockin The Place” är bra låtar, men inget som egentligen berör. I låten “Eye Of The Storm” är dock bandet tillbaka i den form som kännetecknat Scorpions i alla år. Ballader har varit bandets paradgren genom åren och “Eye Of The Storm” hade inte gjort bort sig på vare sig “Crazy World” eller “Face The Heat”. Avslutningen med “The Scratch” och “Gypsy Life” är stabil och sammanfattningsvis så visar Scorpions att de kan leverera bra plattor även 2015 Klaus Meines röst berör på samma sätt som tidigare och kombinationen mellan rocklåtar och ballader är fortsatt mycket bra. Tack Scorpions för att ni visar var skåpet ska stå.

Band: Scorpions
Titel: Return To Forever
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Sony Music
Releasedatum: 2015-02-23
Betyg: 8/10
Bästa Låt: We Built This House

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter