ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Colossus – The Breathing World

colossusthebreathingworld250
2015 har börjat mycket bra när det handlar om nysläppt musik inom den hårdare musiken. Man kan dock inte gilla allt och visst kommer det att smyga sig in katter bland hermelinerna även detta år. Colossus är ett svenskt band som är aktuella med plattan “Breathing World” och ambitionen finns där naturligtvis. De kan hantera sina instrument också på ett fullgott sätt, men det viktigaste saknas. Och det viktigaste för mig när jag lyssnar på musik är bra låtar.

De sju spåren bandet fått ihop på nya plattan är inget som tilltalar mig överhuvudtaget förutom vissa partier här och där. “Darkling Root” är den låt som jag tycker är bäst och jag ser på bandets hemsida att den även finns ute som video så jag är inte helt snett ute känner jag. Vad bandet ska släppa som video nummer två har jag inga bra svar på för resten av plattan är tämligen medioker. Och avslutningstrilogin “Fuga Mundi”, “Whetstone” och “The Silent City” är faktiskt sämre än så.

Jag förutsätter att det tas nya tag till nästa platta och till dess så lägger jag undan denna platta och lyssnar på annat.

Band: Colossus
Titel: The Breathing World
Genre: Metal
Skivbolag: Sound Pollution
Releasedatum: 2015-02-27
Betyg: 3/10
Bästa Låt: Darkling Root

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER