ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Venom – From The Very Depths

venom-from-the-very-depths250
Jag hävdar med bestämdhed (vad ni än säger) att ni alla som hänger på vår eminenta websida, har ett eget speciellt förhållande till brittiska Venom. Jag gissar också att de flesta av er precis som jag tycker att Venom är ganska kult, att ni har några plattor från karriärens begynnelse och att ni i övrigt har halvhyfsad koll på att de med jämna mellanrum släppt alster med ojämn kvalité och med relativt små framgångar jämfört med många andra i genren. De flesta av er vet att Venom är basisten, bandledaren och ärkechefen Cronos; den helonda killen med den raspiga rösten. Med de förutsättningarna är det då lite halvljummet att ta sig tid till att lyssna igenom ett nytt alster med bandet i fråga. Förhoppningarna är låga, ärligt talat.

När “From the very depths” mullrar igång med det onda introt “Eruptus”, känns det ganska intetsägandet. Men helt plötsligt märker jag hur mungiporna åker upp 20 sekunder in i “From the very depths” och jag slås av hur mycket jag gillar det ettriga riffet, den mullriga klassiska Venom-produktionen och den klara rösten som Cronos förvånansvärt nog besitter. När “Death of Rock N Roll” fullständigt kör över mig och när släpiga “Smoke” mosar mig totalt, är jag helt såld. Bettet är totalt. Venom är pånyttfödda och känns vitala, nästan nya… Det fortsätter likadant med “Temptation”, “Long Haired Punks” och “Stigmata Satana”. Givetvis kommer det några väg-gupp; “Evil Law” med sitt påhittade jätteonda egna evil-språk känns lite seg, och “Memphistopheles” och “Wings of Valkyrie” är rätt förutsägbara och lite mellanmjölk. Detta är dock en parantes när man knappt kan sitta still till pärlorna “Crucified”, “Grindig Teeth” (Hellooo Motörhead) och galna avslutningen “Rise”, som jag gissar kommer bli en ny live-favorit för lång tid framåt.

Jag är överväldigad och smått chockad. Det var längesen jag blev så positivt överraskad av en ny platta som jag på förhand hade så låga förväntningar på. I intervjuer hävdar Cronos (GT Lant) att nuvarande sättningen med Rage (JS Dixon) och Dante (DJ Needham) är sättningen han letat efter sen för alltid, att han nu har hittat rätt och att han äntligen nu kan släppa ett Venom alster han alltid velat göra och som han visste att Venom hade i sig. Vet ni vad? Jag tror honom, det här är galet bra! Hoppas nu att Cronos och Company snart dyker upp med livekonserter på våra breddgrader, de har börjat om och det är förbannat bra!

“Light up the Marshall stacks, we´re killing Kid Creole, with devastating trash, the Death och Rock N Roll!” – bara en sån sak…

Band: Venom
Titel: From The Very Depths
Genre: Black Metal/Metal
Skivbolag: Spinefarm
Releasedatum: 2015-01-27 (Bättre sent än aldrig, men det är ju Venom!)
Betyg: 8/10
Bästa låt: Grinding Teeth

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER