ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Smash Into Pieces – The Apocalypse DJ

smash-into-pieces-apocalypse250
Smash Into Pieces är tillbaka med sitt andra album The Apocalypse DJ. Om jag ska göra en kort sammanfattning så är bandet trogna grunden i sitt sound, vilket kommer resultera i att de fans som nappade på debutalbumet Unbreakable troligen kommer att nappa på det här med.

Även om jag skriver att bandet är trogna sin grund så har de utvecklats en hel del på två år. The Apocalypse DJ är ett jämnt album som bjuder på kommersiell rock/metal och med det menar jag att de även kommer att locka nya lyssnare. Så det känns inte helt fel att gratulera killarna till ett bra album där de har lyckats balansera ut det gamla och det nya på ett bra sätt.

Det finns vissa likheter med ett annat svenskt band, nämligen Amaranthe. Därför blir det en näst intill magisk stämning när Elize Ryd gästar på albumets andra spår “My Cocaine”. Chris Adams och Elizes röster är ju som gjorda för varandra. Under dessa tre minuter så känns det som att de båda lever i en symbios där den ena inte kan vara utan den andra och det är oerhört vackert. I klass med gåshudsvackert.

I övrigt är det ett tungt album med vänliga melodier där låtar som “Stronger” och “Don’t Wake Me Up” ligger på en jämn nivå, nästan lite för jämn kan jag tycka. “Burn” är det spåret som soundmässigt sticker ut mest och är tyngst medans balladen “Color Of Your Eyes” bjuder på en stark text. Så variationen finns där och det som fascinerar mig är att alla albumets komponenter är välfördelade.

The Apocalypse DJ  är ett album som gör att den oslipade diamanten som är Smash Into Pieces känns lite mer finslipad denna gången och det ska bli spännande att se hur långt det kan ta dem.

Band: Smash Into Pieces
Titel: The Apocalypse DJ
Genre: Alternativ metal

Skivbolag: GAIN
Releasedatum: 2015-02-25
Betyg: 7/10
Bästa låt: My Cocain

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER